Plutonierul adjutant Binșelan Dan, subofițer operativ și paramedic în cadrul Stației de Pompieri Ștei a salvat, sâmbătă, viaţa unui bărbat care participa la o nuntă şi care a suferit un stop cardio-respirator.

 

Potrivit informaţiilor transmise de ISU Bihor, sâmbătă, 7 septembrie a.c., plutonierul adjutant Binșelan Dan, se afla în timpul liber, la o ceremonie de nuntă din localitatea Vașcău. În timpul evenimentului a observat că un bărbat de 71 de ani se simte rău. În acel moment, salvatorul i-a evaluat starea de sănătate șI, observând că acesta prezintă simptomele unei persoane care intră în stop cardio-respirator, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, solicitându-le celor prezenți să apeleze numărul unic 112 și să precizeze dispeceratului medical că victima se află în stop cardio-respirator.

După sosirea echipajului de pompieri paramedici ai Stației Ștei, plutonierul adjutant s-a implicat în continuare în acțiunea de salvare, împreună cu membrii echipajului, până la revenirea funcțiilor vitale ale victimei, care a fost transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

„Dedicarea completă și necondiționată, grija față de semeni și cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă resuscitarea septuagenarului, care este în viață, în stare de conştienţă, datorită unui pompier militar ale cărui calităţi umane şi cunoştinţe profesionale se dovedesc a fi puse în permanenţă în slujba semenilor”, au transmis reprezentanţii ISU Bihor.