În zi de mare sărbătoare, în semn de solidaritate cu neamul românesc şi cu gândul la cei apropiaţi, cursanţii clasei de canto popular de la Şcoala de Arte Francisc Hubic şi-au unit forţele şi, la îndemnul profesoarei lor Antonela Ferche Buţiu, au lansat pe Facebook un mesaj muzical menit să aducă în sufletele oamenilor bucurie şi speranţa că totul va fi bine.

 

La îndemnul profesoarei lor, câţiva tineri orădeni şi-au unit forţele şi, de Paşti, în zi de mare sărbătoare, au lansat pe Facebook un mesaj muzical menit să aducă bucurie şi lumină în sufletele oamenilor.

Ideea îi aparţine profesoarei Antonela Ferche Buţiu.

„Mi-a venit această idee în urmă cu două săptămâni, după ce, în urma decretului de suspendare a cursurilor din luna martie, nu ne mai întâlneam la cursuri, iar întâlnirile noastre muzicale se realizau doar online. Am realizat proiectul muzica mobilizându-ne cu toţii, cadre didactice şi cursanţi, având în vedere că ne vedeam şi ne auzeam la ore pe platformele de internet”, ne-a declarat iniţiatoarea proiectului.

Tinerii au fost coordonaţi de cadrele didactice Antonela Ferche Buţiu şi Ioan Antonio Sekaci, în colaborare cu dirijorul şi profesorul Liviu Buţiu.

„I-am implicat, în primul rând, pe cei doi colegi ai mei, fără de care nu puteam realiza acest proiect: profesorul şi dirijorul Liviu Buţiu, totodată directorul adjunct al acestei instituţii, şi profesorul Antonio Sekaci, corepetitor la clasa de canto muzică populară. Mai apoi, i-am mobilizat pe cursanţii din cei trei ani de studiu, fiecare dintre ei trimiţându-mi înregistrarea audio şi video realizată de ei acasă. De asemenea, vreau să aduc mulţumiri şi altor doi colaboratori implicaţi în acest proiect de suflet, Andrian Adumitracesei (Jackye Adrian - Blak Music Pro) şi Cioarga Cătălin, care ne-au ajutat cu editarea audio şi video a materialului”, a precizat interlocutoarea noastră.

Piesa interpretată de tineri şi profesoara lor, Antonela Ferche Buţiu, este un şlagăr din zona Bihorului şi aparţine îndrăgitei interprete Viorica Flintaşu.

„Am ales piesa Dă, Doamne, pă lume bine, pentru mesajul pe care îl transmite: Dă, Doamne, pă lume bine/ Şi pă neamu’ meu îl ţâne/ Dă, Doamne, bine cu caru’/Să nu ni să stângă neamu’…, deoarece crezul ţăranului înţelept din toate timpurile a fost acela că toate greutăţile pot fi depăşite cu înţelegere, credinţă şi unitate. Ne-am gândit să ne unim în gând şi în simţire cu toţi cei ce îndrăgesc cântecul popular, şi să le aducem în suflet un plus de încredere în aceste momente de cumpănă pentru noi toţi”, a mai spus Antonela Ferche Buţiu.

Proiectul a avut un impact extraordinar în rândul privitorilor, ajungând în acest moment la 22.000 de vizualizări, cu 1.000 de distribuiri, mii de like-uri şi comentarii de bine şi frumos.

„Prin acest proiect, am dorit să fim alături de cei care, în aceste zile de sărbătoare, se află la datorie pentru noi. Sunt fericită că am realizat acest proiect de suflet şi că oamenii au reacţionat extraordinar. Sănătate multă, tuturor, şi să ne revedem cu bine cât mai curând!”, a menţionat interlocutoarea noastră.