Peste 30 de copii au participat miercuri la atelierul „Să ne împrietenim cu Dragonul bărbos” susținut de Adrian Gagiu și Dalida Moga, la Muzeul Ţării Crişurilor. Alte câteva zeci de copii au profitat de vânătoarea de comori, sau au optat pentru lumea plantelor.

Atelierul Să ne împrietenim cu Dragonul bărbos este unul dintre cele mai îndrăgite de către copii şi a fost, în scurt timp, sold out. Cei mici au făcut cunoştinţă cu şopârla prietenoasă din Vivariu şi au făcut puzzle-uri.

„Curiozități despre plante” a fost o altă opţiune atractivă. Copiii au făcut o incursiune în lumea plantelor medicinale alături de Adina Pop. De asemenea, vânătoarea de comori coordonată de Erika Posmoșanu, Dorina Golban și Adina Pop a fost prilej de bucurie pentru participanţi.

Atelierele continuă până la finele lunii august, când cei mici se pot înscrie la o serie de alte activități atractive. La sediul complexului muzeal din strada Armatei Române vor fi organizate: Curs - Stiluri, teme și tehnici picturale în creația artiștilor plastici din Oradea (1860-1940) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea sau Stiluri, teme și tehnici în pictura europeană (sfârșitul secolului al XIV-lea - începutul secolului al XX-lea) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea; Atelier Lego Young Engineers; Curs de fotografie; Atelier educativ Să ne împrietenim cu Dragonul bărbos; Atelier de cusut pe etamină; 8 august - Atelier de turtă dulce; 16-19 august - Atelier de prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”; 18 august - Atelier de împletit brățări. De asemenea, dacă în luna iunie Muzeul Orașului a provocat copiii să exploreze lumea medievală, în luna august tematica alesă va fi din perioada Renașterii.