Multe femei au o relație de dragoste sau ură cu fondul de ten. Adorați potențialul de a crea aspectul unei piele uniforme, fără cusur, impecabile. Urați că poate fi atât de dificil să arătați ca și cum nu purtați nimic pe piele. De aceea, aveți nevoie de o strategie cu mai multe direcții pentru a obține o bază naturală.

 

În primul rând, trebuie să găsiți nuanța perfectă a fondului de ten. Un fond de ten bun nu se simte pe piele, dar oferă o acoperire medie, de lungă durată. Cea mai bună parte: ajută la controlul strălucirii în timp ce hidratează petele uscate.

 

Apoi, trebuie să știți cum să-l aplicați ca un profesionist. Iată sfaturile noastre pentru aplicarea fondului de ten pentru a obține un efect impecabil.

1. Începeți cu o piele curată.

Fondul dvs. de ten va arăta la fel de bine ca pielea de dedesubt. Așadar, menținerea unei rutine consistente de îngrijire a pielii este obligatorie. Chiar înainte de aplicarea fondului de ten, este important să vă curățați pielea, pentru a ajuta la prevenirea porilor înfundați și la îndepărtarea murdăriei care vă poate estompa strălucirea naturală. Apoi, exfoliați-vă ușor pielea pentru a curăța celulele uscate și moarte care pot provoca fondul de ten să se aplice inegal sau să arate dubios. În cele din urmă, aplicați cremă hidratantă; fondul de ten se aplică cel mai bine pe pielea hidratată. Gândiți-vă la modul în care un burete umed îmbibă apa mai ușor decât un burete uscat. Bifați to acești pași de îngrijire și veți fi pregătită pentru pasul 2.

2. Luați-vă timp să vă pregătiți pielea.

Un primer poate adăuga un pas suplimentar rutinei de machiaj, dar vă va ajuta pe termen lung, pentru a vă asigura că fondul de ten arată perfect. Asta deoarece un primer vă transformă pielea într-o suprafață perfect netedă. Dacă aveți probleme cu pielea, cum ar fi roșeață, opacitate sau pigmentare inegală, un primer de corecție a culorilor vă ajută să vă uniformizați pielea, pentru o aplicare impecabilă a fondului de ten.

3. Nu aplicați prea mult.

Începeți întotdeauna prin aplicarea a un pic de fond de ten, apoi adăugați mai mult până când aveți cantitatea potrivită de acoperire. Scopul este să aplicați fond de ten numai acolo unde aveți nevoie, astfel încât pielea dvs. să arate în continuare ca piele. Și să recunoaștem: nu este nimic mai rău decât să sfârșești cu o față acoperită complet de un strat gros de fond de ten. Dacă simțiți nevoia să aplicați fond de ten pe toată fața pentru a arăta uniform, atunci folosiți o nuanță greșită.

4. Lucrați din interior spre exterior.

Concentrați fondul de ten în centrul feței, unde roșeața și petele tind să fie mai problematice. Aplicați doar un pic de fond de ten pe fiecare parte a nasului și în centrul frunții și bărbie, apoi uniformizați către exterior. După ce totul este uniformizat, identificați orice alte zone ale feței în care sunt vizibile petele și aplicați un strat suplimentar ușor de fond de ten în acele zone specifice.

5. Tamponați, nu frecați.

Indiferent dacă folosiți o pensulă pentru fond de ten (perii sintetici sunt cei mai buni) sau vârful degetelor, aplicați fondul de ten într-o mișcare de tamponare, ceea ce înseamnă că îl atingeți ușor pe piele. Evitați orice mișcare de ștergere sau frecare, deoarece aceasta va împinge fondul de ten în jur și va provoca dungi. Căldura vârfurilor degetelor ajută la îmbinarea pielii și a fondului de ten și la uniformizarea sa. O altă opțiune este o pensulă de machiaj cu peri deși, ce aplică delicat fondul de ten pe piele și poate fi utilizată cu formule lichide, pulbere, cremă sau stick.

6. Nu uitați urechile.

Adesea trecute cu vederea, urechile dvs. fac parte din față. Dacă sunteți predispusă la urechi înroșite, treceți ușor pensula de fond de ten peste ele, astfel încât să se potrivească cu restul feței.

7. Finisați cu pudră.

Majoritatea oamenilor asociază pudra cu un aspect mat, dar o pudră mătăsosă se va asigura că machiajul va rezista, fără a vă estompa finisajul. Scufundați o pensulă mare, pufoasă în pudră, apoi atingeți sau scuturați peria o dată pentru a îndepărta orice exces - ar trebui să puteți vedea firele pensulei prin pulbere. Aplicați-o ușor pe față, mai ales pe zonele care tind să devină strălucitoare, cum ar fi zona T, bărbia și sub ochi, dacă este necesar.