Află mai multe despre această soluție termică ecologică, eficientă, non-toxică și accesibilă, care merită luată în considerare când vine vorba de izolarea termică a mansardei sau a podului casei.

Protecția termică a unei locuințe este esențială; controlând durabilitatea, costul de întreținere și confortul proprietarului. Izolația din fibră de sticlă este oferta standard, întâlnită în mare parte din noile case construite în țara noastră. Dar proprietarii de case au multe alegeri bune. Celuloza si chiar fibra de lemn sunt acum doua materiale disponibile și extrem de iubite. Materialele de izolare vin sub mai multe forme. Alegerile pot fi dificil de făcut, dar izolația din lemn trece drept un competitor puternic.

Celuloza este „verde”. Este realizată în proporție uriașă din materiale vechi - fibra este tratată chimic cu compuși de borat netoxici pentru a rezista la foc, insecte și mucegai. Asociația producătorilor de izolații cu celuloză (CIMA) susține că izolarea unei case de obișnuite cu celuloză va recicla atâta ziar cât va consuma o persoană în 40 de ani. Dacă toate casele noi ar fi izolate cu celuloză, acest lucru ar elimina milioane de tone de hârtie de ziar din fluxul de deșeuri în fiecare an.

Celuloza câștigă puncte „eco”, deoarece necesită mai puțină energie decât fibra de sticlă, pentru fabricare - mai precis, de 200 de ori mai puțină petro-energie decât fibra de sticlă.

Izolația cu celuloză este sigură. Este din hârtie, dar tratamentul chimic îi conferă rezistență permanentă la foc. Testele independente confirmă că este sigură, iar celuloza este aprobată de toate normele de construcție. De fapt, mulți profesioniști consideră celuloza ca fiind mai sigură la foc decât fibra de sticlă. Această afirmație se bazează pe faptul că fibrele de celuloză sunt împachetate mai strâns, acoperind eficient, prevenind răspândirea focului prin cavitățile de încadrare.

 

O soluție excelentă pentru mansarde

Cel mai adesea, celuloza este suflata la viteză mare într-o casă, printr-un furtun - o modalitate populară de modernizare a izolației peretelui ori podului, e celuloză la viteză mare. Este un mod minim invaziv de a reduce la facturile de energie și de a reduce amprenta de carbon.

Multe companii romanesti folosesc produsul și în spații de mansardă ca o modalitate de a adăuga izolație la ceea ce există deja. Multe case au deja o anumită izolație, dar cele mai multe nu respectă actualele nevoi. Izolația suflată adaugă o pătură groasă la podeaua mansardei, umplând golurile. O acoperire groasă de izolație la mansardă poate contribui mult la îmbunătățirea confortului casei.

  • Începeți procesul cu o evaluare la domiciliu - aceasta îi permite unui profesionist să evalueze eficiența actuală a casei și să vă facă o ofertă de preț.

  • Înainte de a putea fi instalată izolația suflată, mansarda trebuie curățată și ordonată.

  • Acum este momentul potrivit pentru a curăța și a arunca tot ce nu mai este folositor.

  • Asigurați-vă că orice lucru care nu trebuie să fie în pod este îndepărtat și toate obiectele de valoare sunt depozitate corespunzător într-o zonă securizată.

  • Ar trebui să eliminați cât mai mult praf și cât mai multe resturi înainte de a vă programa pentru lucrarea în sine.

  • După organizarea podului, verificați dacă nu există scurgeri de apă în zonă.

  • Ar trebui să faceți o evaluare amănunțită a mansardei pentru a căuta semne de deteriorare: lemnul umed sau dare uscate, de apă, într-o anumită zonă.

  • Dacă descoperiți semne de deteriorare sau scurgere a apei, va trebui să vă asigurați că rezolvați aceste probleme înainte de a avea instalată izolația.

  • Izolația suflată nu trebuie aplicată direct în jurul unui corp de iluminat, deoarece acest lucru ar putea crește riscul de incendiu în casă.

  • Verificați evacuarile de aer ce suflă în pod. Pe măsură ce vă curățați și vă pregătiți mansarda pentru izolație, va trebui să verificați dacă toate ieșirile sunt direcționate corespunzător, inclusiv ventilatoarele de baie, hote, hornuri etc. Altfel, excesul de umiditate poate duce la dezvoltarea mucegaiului in pod.

Începe prin a cere o ofertă pentru produsele de top de la IzolatiiNaturale.ro – vezi aici promotii la izolatia cu celuloză sau fibră de lemn pentru poduri sau mansarde și descoperă avantajele acestor materiale!