Cum fiecare sezon are particularitățile lui, așa au și adidașii. De exemplu, pentru sezonul cald se confecționează adidași mai ușori, dintr-un material mai subțire, iar pentru sezonul rece se face fix opusul. De aceea trebuie să ai perechi diferite pentru fiecare tip de vreme. Dulapul de încălțăminte e suficient de mare pentru toate.

Adidașii sunt împărțiți pe categorii depinzând de funcționalitate. Anumite perechi oferă stabilitate, altele confort. Iar magazinele au toate modelele. Este o alegere grea, însă dacă îți cunoști nevoile, opțiunile se împuținează. Acest articol îți vine în ajutor. Mai departe vei citi despre cele mai populare perechi de adidași damă pentru sezonul următor și aspectele importante la care să fii atentă.

 

1. Aspecte generale

Există mai multe aspecte care se leagă în mod direct de comoditatea în momentul purtării. Primul despre care vom vorbi este forma piciorului. Înainte de a cumpăra orice fel de încălțăminte este important să îți cunoști forma piciorului. Sunt anumite perechi construite special pentru piciorul plat sau pentru bolta mai arcuită. Modelele respective sunt făcute pentru mai mult confort și un grad ridicat de susținere al piciorului. Pentru picioarele cu o formă regulată nu contează forma adidașilor, trebuie doar să îți placă cum vin în picior.

Gândește-te la motivul pentru care vrei adidași damă înainte de achiziționarea propriu-zisă. Dat fiind faptul că piața e așa mare, să te gândești la utilitate îți ușurează alegerea, dar și schimbă puțin aspectele la care trebuie să fii atentă. De exemplu, dacă vrei adidași de alergat, vei căuta o pereche cu talpa moale, care poate absorbi impactul. Dacă vrei adidași pentru plimbări montane sau orice fel de plimbări, vei căuta o pereche confortabilă pentru purtarea îndelungată, care oferă suport gleznei, pentru a nu suferi accidentări. Așadar, trebuie să te decizi ce fel de nevoie vor suplini adidașii. Astfel, poți căuta perechile care se potrivesc nevoilor tale.

Fie că faci cumpărături online, fie că le faci fizic, e necesar să știi care e mărimea pe care o cauți. Economisești timp dacă știi asta. Este recomandat să îți măsori piciorul cu o ruletă, așa vei ști mărimea în centimetri. Numărul 40 nu va avea același număr de centimetri la fiecare brand sau la fiecare pereche. Numerele pot să îți dea o impresie falsă asupra mărimii, însă dacă știi câți centimetri îți măsoară piciorul, poți face alegerea fără dubii.

Deoarece urmează sezonul cald, trebuie să cauți adidași care permit piciorului să respire. Din cauza căldurii piciorul transpiră, așadar este bine să achiziționezi o pereche cu porțiuni din pânză sau material textil, care facilitează circulația aerului.

De asemenea, nu uita de propriul stil. Partea practică a adidașilor este foarte importantă, însă trebuie să îți placă și felul în care arată. Nu sunt prea multe de menționat despre acest aspect. Alege perechea potrivită gusturilor tale. Pentru a face alegerea bună, gândește-te la posibilitățile din garderobă și imaginează-ți o ținută care să includă adidașii respectivi.

 

2. Adidași Nike de damă

O pereche foarte populară din gama Nike este Air Max 270. Este o pereche potrivită atât pentru plimbări, cât și pentru alergat. Sunt confecționați din material textil, lucru care îi face să fie potriviți pentru vremea caldă. Talpa folosește tehnologia Air Max, care presupune susținerea piciorului cu ajutorul unei bule de aer. Această bulă se situează în partea din spate a papucului. Ajută la confortul piciorului în cazul unor plimbări lungi și atenuează impactul pe care îl simți în momentul alergării. De asemenea, modelul tălpii este Wedge. Acest tip are o formă mai arcuită și nu lasă vârful adidasului să ajungă pe pământ.

Modelul este disponibil în o varietate de culori. Are un aspect simplu și poate fi asortat foarte ușor la trening sau pantaloni din denim.

 

3. Adidași Skechers

Gama Skechers este renumită pentru adidașii confortabili. Una din cele mai populare perechi este Agoura. Acest model este confecționat din piele, cu inserții textile. Sunt calitativi și rezistă cu brio uzului îndelungat. Sunt destinați activităților sportive, dar se potrivesc foarte bine și pentru viața de zi cu zi datorită materialului din care e confecționată partea inferioară. Talpa are spumă cu memorie pentru confort, iar în lateralele adidasului există branturi cu amortizare. Această configurație este ideală pentru plimbări. De asemenea, papucul se ajustează după forma piciorului. Așadar, cel mai bine este să alegi o pereche care îți vine fix. Acest model este disponibil într-o singură culoare, aceea fiind negru. Sunt ușor de asortat, însă cel mai bine se potrivesc unei ținute sport, cum ar fi treningul.

Cumpărarea unor adidași damă nu este o alegere ușoară. Trebuie să îți iei în calcul atât nevoile cât și preferințele. Nu e suficient ca o pereche de încălțăminte să fie confortabilă, dacă nu îți place aspectul acesteia. Cea mai bună practică este să îți amintești despre aspectele menționate în articol și să faci alegerea pe baza lor.