11even Experiences Oradea, ediția a VIII-a, s-a desfășurat vineri, 15 noiembrie, la Filarmonica orădeană, prilej cu care publicul a fost purtat printr-o serie de pespective despre viață şi dăruire oferite de oameni pasionaţi de munca lor din cele mai diverse domenii: antreprenoriat, social, medical, cultural, sportiv, comunicare.

Tema din acest an a evenimentului a fost „Choices” (Alegeri), cei 11 invitaţi fiind chemaţi să vorbească despre alegerile pe care le-au făcut în viaţă, despre momentele de cotitură prin care au trecut, sute de persoane participând la evenimentul organizat de Fundația Comunitară Oradea.

Pornind de la premisa că emoțiile conduc la acțiune, evenimentele 11even sunt create pentru a deschide mintea și sufletul participanților, pentru a inspira și pentru a genera decizii pozitive legate de viață și carieră. Vedete în lumea lor sau oameni obișnuiți din jurul nostru, dar cu povești de viață excepționale, au acceptat provocarea de a vorbi timp de 11minute pe scena Filarmonicii, fiecare despre o experiență marcantă din viața lor, deciziile luate și schimbările ce au urmat pentru că nu au renunțat să lupte, să spere, să creadă, să viseze.

Evenimentul a fost moderat de Mihaela Tatu, care a transformat cele 11 discursuri într-o singură poveste.

Anul acesta, au fost invitați pe scena 11even: dr. Alin Blaga - șef secție Neurochirurgie Spitalul Județean Oradea; Virgil Preda - antrenor de elită şi vicepreședinte al Federației Române de Atletism; Dan Perjovschi - desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance român; Ileana Șipoteanu - intrepretă de muzică ușoară; Sorin Ionescu - actor Teatrul Regina Maria Oradea; Mihai Tudorică - activist civic, co-fondator al grupului de activism #Rezistenta; Ilinca Băcilă - reprezentanta României la Eurovision 2017, semifinalistă în echipa Loredanei Groza la Vocea României în 2015; Valentin Perduș - tânăr abandonat de părinți, absolvent al Facultății de Medicină; Ștefan Mandachi - antreprenor, avocat, a lansat manifestul „România vrea autostrăzi” și sloganul #șîeu ; Alexandru (Tinu) Hora - finalist MasterChef și Alex Trandafir - licean, voluntar cu energie debordantă.

Sumele strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate de Fundația Comunitară Oradea pentru consolidarea Fondului Științescu, fond prin care se vor finanța programe educaționale de dezvoltare și stimulare a pasiunii tinerilor pentru științe.