Alegerile s-au încheiat, comentariile continuă. Pornind de la victoria fără dubii a lui Ioan Todoca, fost și actual primar la a doua legislatură, facem câteva comentarii privind viitorul orașului prin prisma obiectivelor și a proiectelor în derulare sau cele de perspectivă.

Cu peste 52% din sufragiile exprimate, se conturează clar maturitatea alegătorilor care au ales continuitatea. Cu 4 ani în urmă Ioan Todoca candida pentru prima oară pentru fotoliul de primar, având ca adversar un candidat susținut de PSD. A doua zi după alegeri, la sediul primăriei era forfotă, întrucât diferența dintre cei doi candidați era foarte mică. S-a cerut renumărarea voturilor. În final a câștigat Ioan Todoca la o mică diferență de voturi. După 4 ani, victoria categorică a lui Ioan Todoca, nu a mai produs nici un fel de suspiciune, iar a doua zi la sediul Primăriei era liniște. Primarul reales, Ioan Todoca, deși obosit de nesomn, exprima, prin atitudine, mulțumire și încredere pentru viitor. Din discuția cu domnia sa am reținut la cald câteva gânduri legate de preocupările prezente și viitoare referitoare la dinamica de dezvoltare a orașului. În primul rând, transmite mulțumiri tuturor cetățenilor orașului care i-au acordat încrederea prin vot, mulțumește d-lui Ilie Bolojan pentru susținere, voluntarilor cu care a realizat campania electorală, precum și oficialilor care au contribuit la buna desfășurare a alegerilor. Această conjunctură favorabilă îi întărește încrederea că ideile și proiectele inițiate urmează drumul dezvoltării, modernizării și prosperității orașului și a locuitorilor săi. Ne vom referi însă la proiectele aflate în derulare  precum și la cele ce urmează să fie puse în execuție.

În cadrul proiectului „Abordarea integrală pentru revitalizarea și dezvoltarea orașului Aleșd” s-au conturat patru obiective importante: cantina socială din Cartierul Șoimul; spațiul multisport în orașul Aleșd; Centrul de zi pentru copiii de etnie rromă; Shared space – design urban strada Cartier Șoimul. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 16 aprilie, în valoare de 6.785.653,06 lei şi o durată de 36 de luni. Obiectivele cuprind lucrări de eficientizare energetică, recompartimentare, reabilitare și dotare a cantinei sociale; construirea unui teren multisport cu regim de înălțime P și o suprafață construită de 558,00 mp, cu o lățime de 18 m și o lungime de 31 m. Este prevăzut pentru practicarea jocurilor cu mingea de fotbal, tenis, volei și baschet. În jurul construcției se vor amenaja alei pietonale și o zonă verde, dotată cu băncuțe; lucrări de eficientizare energetică, lucrări de recompartimentare, reabilitare și dotare a Centrului de zi pentru copiii de etnie rromă; reabilitarea și modernizarea străzii Cartier Șoimul. A fost realizat proiectul tehnic, urmând lansarea procedurii de achiziție lucrări, demararea lor fiind prevăzută în primăvara anului 2021.

Alte proiecte: Amenajare pod peste canal. A fost lansată procedura de achiziție și se estimează semnarea contractului de lucrări la finele lunii octombrie 2020; Construcție bloc ANL. Lucrările au fost începute în vara anului 2020, urmând să fie finalizate la mijlocul anului 2021; Construcție corp nou Liceul Teoretic „Constantin Șerban”, proiect finanțat prin PNDL. S-a realizat Proiectul Tehnic. A fost lansată procedura de achiziție; Investiții necesare pentru consolidarea capacității de reacție la criza cauzată de răspândirea SARS Cov 2 a Spitalului Orășenesc Aleșd. Prin proiect sunt propuse investiții în echipamente, materiale sanitare de protecție pentru spital, bazat pe nevoia acestuia de a preveni sau identifica persoane suspecte purtătoare a virusului; Proiectul de Extindere și modernizare  rețele de apă și canal în oraș, proiect finanțat de PNDL.