Noua stație de transfer al călătorilor de pe Strada Burgundia Mare este finalizată, oferind condiții mult mai bune de așteptare și îmbarcare pentru cei care folosesc transportul public, majoritatea elevi și navetiști.

Detalii despre investiția făcută, la Beiuș, de Consiliul Județean prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor ne-a oferit chiar primarul Gabriel Popa. Acesta i-a felicitat pe constructori - localnicii de la EVALSTAR, firmă care a câștigat licitația organizată de ADD Bihor și a pus în execuție proiectul noii stații de transfer al călătorilor - pentru faptul că au reușit să finalizeze lucrările în circa trei luni, cu aproape două mai repede decât era prevăzut în caietul de sarcini. În aceste condiții, stația a fost funcțională încă de la începerea școlii, fiind important, în opinia edilului Gabriel Popa, ca numeroșii elevi care vin la Beiuș de pe traseele deservite de noua autogară să poată ajunge repede, chiar din centrul orașului, la cursuri.

După cum preciza interlocutorul nostru, investiția realizată de Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor funcționează doar ca o stație de îmbarcare-debarcare, gararea autobuzelor făcându-se la periferia orașului, într-un spațiu din proximitatea Oborului.

Cu o valoare de circa nouă sute de mii de lei, noua autogară de la Beiuș este una modernă, dotată cu două peroane acoperite care facilitează accesul la patru autobuze simultan, față de maxim două, cum era înainte. În plus clădirea din incinta autogării adăpostește anexele tehnice, grupurile sanitare și un spațiu care va fi compartimentat și scos la licitație în vederea amenajării de puncte comerciale. Primarul Gabriel Popa sublinia că deținătorii spațiilor comerciale vor avea, pe de o parte, obligația de a îngriji întreaga clădire, iar pe de alta posibilitatea de a vinde bilete de transport, administrația locală făcând astfel economie, nefiind obligată să angajeze personal de întreținere la autogară.

La finalul dialogului nostru, primarul Popa a precizat că biletele de călătorie vor putea fi cumpărate și prin intermediul Primăriei Beiuș, inclusiv online.