Zilele trecute, viceprimarul Dragoș Balog ne-a oferit informații despre amenajarea unor noi spații de joacă și relaxare în mai multe cartiere din Beiuș.

Locul interviului nu a fost întâmplător ales, acesta desfășurându-se în Parcul „Mihai Eminescu”, acolo unde se apropie de finalizare cel mai nou și modern loc de joacă și agrement din urbe.

După cum arăta interlocutorul nostru, aici a fost montată o suprafață din tartan, au fost instalate echipamente de joacă pentru copii, o tiroliană, o masă de tech football și alta pentru tenis. Viceprimarul Balog a precizat că spațiul este destinat tuturor, de la copii până la adulți. Tot aici au fost ridicate și două pergole, iar mobilierul stradal a fost reparat.

Dragoș Balog a anunțat că amenajarea unor spații dedicate jocului, practicării sportului de masă și recreerii va continua: încă un covor din tartan, cu echipamente de joacă pentru copii, va fi amplasat în Parcul „Traian”, terenul multisport din Parcul „Mihai Eminescu” va fi renovat și va avea o suprafață asfaltică, iar altul similar va fi construit în zona blocurilor ANL. Valoarea acestor investiții dedicate, în primul rând, copiilor beiușeni este una importantă, viceprimarul Dragoș Balog afirmând că lucrările menționate, aflate în execuție sau care urmează să fie inițiate, vor scoate din bugetul local peste șase sute de mii de lei.

Necesitatea deschiderii unor astfel de spații pentru joacă, sport și recreere, precum și valoarea lor ar trebui să constituie suficiente motive pentru folosirea corespunzătoare și păstrarea acestora în bune condițiuni. Din păcate, reclama Zoltan Kovacs, responsabil cu comunicarea și relația cu mass-media în cadrul Primăriei Beiuș, unele echipamente de joacă au fost vandalizate încă dinainte de a fi inaugurate, funcționarul făcând apel la concitadini pentru folosirea civilizată a noilor spații de agrement, care, în fond, sunt realizate din bani publici, adică ai tuturor beiușenilor.

Pentru prevenirea repetării unor astfel de comportamente suburbane, Primăria a montat panouri cu mesaje de avertisment și va dota spațiile menționate cu sisteme de supraveghere video.