Oratoriul „Colț de Rai” din Beiuș a găzduit „Balul Recoltei”, eveniment organizat de Asociația „Ave Miriam”, cu sprijinul Parohiei Greco-Catolice Beiuș și a Consiliului Județean Bihor.

Manifestarea de vineri, 25 octombrie, este o continuare a celorlalte desfășurate în cadrul proiectului „Să mergem împreună”, precum: Tabăra de Vară din Lunca Vișagului, Tabăra Internațională de la Băița sau activitățile săptămânale desfășurate la Oratoriul „Colț de Rai”, spațiu reamenajat, de asemenea, prin proiectul menționat.

„Balul recoltei” a fost dedicat, în primul rând, copiilor, la acest eveniment comunitar artistic și recreativ participând copii din parohiile Protopopiatului Greco-Catolic de Beiuș, mai ales din urbea de pe Crișul Negru și satele Ioaniș și Șuncuiș. Îmbrăcați, tematic, în ii, copiii au fost însoțiți de părinți, profesori de religie, preoți și asistenți sociali, toți aceștia supraveghind desfășurarea activităților. La reușita ediției din acest an a „Balului Recoltei”, manifestare coordonată de profesoara Carmen Zima, a contribuit și grupul de voluntare format din elevele clasei a IX-a A de la Liceul Vocațional „Nicolae Bolcaș”.

Cuvântul de deschidere a „Balului Recoltei” i-a aparținut părintelui Zorel Zima, protopopul greco-catolic de Beiuș, care a subliniat bunătatea și grija lui Dumnezeu față de noi, manifestate și prin roadele pământului recoltate în acest anotimp. După momentul ecumenic, când toți cei prezenți au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru”, a urmat un program animat și divers, bazat pe contribuția tuturor celor peste șaptezeci de copii prezenți și care a cuprins: un mini-concertul multicultural al grupului de copii coordonat de Vasile David; recitalul susținut de Miriam Zima; jocurile desfășurate în curtea complexului parohial și momentul de religie, prilej cu care copiii au răspuns unor întrebări pe teme biblice. Finalul actualei ediții a „Balului Recoltei” a combinat gustările, dansul și voia bună, „rețeta” fiind, deopotrivă, pe placul celor mici și celor mari.