Ca în fiecare an, perioada Sărbătorilor de iarnă a fost presărată cu diverse activități cultural-artistice și caritabile specifice. Colindele și cântecele de Crăciun au răsunat din glasurile copiilor participanți la serbările școlare ori ale unor nume consacrate ale muzicii populare sau culte, iar dărnicia a fost deviza multora dintre organizatorii evenimentelor de sezon.

 

Consilierii locali beiușeni au alocat fondurile necesare asigurării cadourilor de sărbători pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar. În zilele premergătoare Crăciunului, 1.200 de pachete cu cadouri au fost pregătite pentru cei mici. Într-un veritabil tur al instituțiilor de învățământ, angajații Primăriei au lăsat cadourile la Grădinița „Floare de colț”, Grădinița cu program prelungit Nr. 1, Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” și Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”.

Pentru restul concitadinilor, autoritățile locale au pregătit un altfel de cadou: Concertul de Crăciun, eveniment de certă ținută artistică, în cadrul căruia publicul beiușean a putut urmări prestațiile unor nume consacrate ale scenei lirice românești, cap de afiș fiind Ștefan Ignat, bariton al Operei Naționale București.

Cu ocazia Concertului de Crăciun, a avut loc și cea de-a doua ediție din 2018 a „Nunții de Aur”, încă trei cupluri beiușene aflate la jubileu fiind premiate pentru exemplaritatea vieții matrimoniale.

După cum spuneam, nici actele caritabile nu au lipsit: le-au organizat elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” și cei ai Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”. A devenit o tradiție, la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș, ca, în luna decembrie, elevii școlii să participe la activitatea caritabilă „Dăruind, devenim mai buni!”. Așa au stat lucrurile și la finele anului trecut, când, la inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor și a conducerii instituției de învățământ menționate, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a proiectului „Dăruind, devenim mai buni!”. Au fost adunate alimente, haine și scutece, toate acestea fiind destinate bătrânilor bolnavi și nevoiași din zonă.

Pe de altă parte, elevii Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, la sugestia profesoarei Nicoleta Stoița, au decis să se alăture proiectului Fundației Hospice Emanuel, proiect care vizează construirea unui centru de îngrijire paliativă la Oradea. Pentru strângerea de fonduri pentru viitorul centru de tip hospice, Consiliul Școlar al Elevilor de la „Pedagogic” a organizat un spectacol, iar Sabina Popovici, reprezentanta Fundației Hospice Emanuel Oradea, a mulțumit pentru ajutorul primit și a explicat care sunt scopurile organizației menționate.