Începând de azi, 9 decembrie, nicio localitate din judeţul Bihor nu se mai află în carantină, după ce ieri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus ridicarea carnatinei înainte de termen pentru Nucet şi Sighişel, iar în cazul satelor Câmpani şi Fînaţe s-a încheiat perioada de carantină.  

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a decis să solicite ridicarea carantinei înainte de termen, cu data de 9 decembrie, în localitățile Nucet și Sighiștel. Tot cu data de 9 decembrie, se încheie perioada de carantină pentru Fînațe și Câmpani, astfel că, dacă Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență va emite ordinul de ridicare a carantinei în Nucet și Sighiștel, începând de mâine, nicio localitate de la nivelul județului Bihor nu va mai fi în carantină. În cadrul ședinței CJSU de astăzi (ieri – n.r.) a fost actualizată, totodată, lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a anunţat, ieri, Instituţia Prefectului.

Deciziile referitoare la ridicarea carantinei înainte de termen, cu data de 9 decembrie, ora 7.00, în localitățile Nucet și Sighiștel, au fost adoptate în baza analizei de risc efectuate de Direcția de Sănătate Publică Bihor (DSP), coroborată cu avizul emis de Institutul Național de Sănătate Publică, în contextul scăderii incidenței numărului de cazuri la mia de locuitori. Hotărârile au fost înaintate Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea emiterii ordinului de ridicare a carantinei de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Conform listei actualizate în ședința CJSU, la nivelul județului Bihor a scăzut și numărul localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Astfel, lista cuprinde în total 60 de localități, cu 7 mai puțin față de actualizarea din 4 decembrie, și cu 28 de localități mai puțin față de cea din 23 noiembrie, când a fost înregistrat cel mai mare număr. De asemenea, numărul localităților cu incidență de peste 3 cazuri/1.000 locuitori a scăzut cu 10, de la 26 de localități în 4 decembrie, la 16 de localități în 8 decembrie. 

Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.