Echipa comunei bihorene Oşorhei este marea câştigătoare a ediţiei a VII-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, eveniment desfăşurat sâmbătă, 27 februarie, la Complexul President din Băile Felix. În clasamentul general, pe locul al doilea s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (judeţul Satu Mare), iar pe locul al treilea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai. În competiţie au luat startul 11 echipe, 10 din Bihor şi una din judeţul Satu Mare.

Premiile pentru cele șapte categorii au fost adjudecate, cu mici excepţii (Dobreşti-Pomezeu şi Biharia), tot de cele trei ocupante ale podiumului final general. Echipa din Oşorhei a ocupat locul I la cârnaţi şi vin şi locul II la pălincă, caltaboşi, toroş, produs local special şi afumături; echipa Medieşu Aurit a ocupat locul I la caltaboşi, toroş şi produs local special, locul II la cârnaţi şi locul III la pălincă, vin şi afumături. Echipa Valea lui Mihai a ocupat locul II la vin şi locul III la cârnaţi, toroş şi produs local special. Locul III la cei mai buni caltaboşi a revenit echipei din Biharia; locul I la cea mai bună pălincă şi cele mai bune afumături şi Premiul de popularitate a revenit echipei din Dobreşti-Pomezeu, prima „mixtă” din istoria festivalului.
Ediţia a VII-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” a fost una adaptată perioadei de criză sanitară mondială. Dată fiind imposibilitatea de a organiza varianta „clasică”, cu public, a evenimentului gastronomic, acesta s-a desfăşurat sub forma unui concurs de degustare. Concret, echipele/ primăriile înscrise în concurs au livrat juriului produse gata preparate. Cel mai important avantaj al formatului „de criză” propus a fost acela că a câştigat... gustul. Deci, echipele care până acum au fost, poate, dezavantajate de organizarea internă (amenajare stand, număr de porţii vândute etc.) au putut accede pe primele locuri ale clasamentului exclusiv datorită calităţii produselor.
La startul competiţiei s-au aliniat echipele: Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit (SM), Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai - campioana ediţiei  a VI-a. Juriul principal a fost format exclusiv din profesionişti: Ştefan Bercea - preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România - preşedinte; Ciprian Nicolescu - mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 - vicepreşedinte; Bogdan Vandici - câştigător „Chefi la cuţite” în 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019; Eugen Bar - participant/ concurent la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie; Ciprian Sotoc - Opera Events; Alexandru Şandrău - Complex President; Nicolae Pop - directorul „D’ale Porcului”. Juriul principal a fost completat de reprezentanţii unor parteneri/sponsori/invitaţi, care vor juriza separat de acesta, pentru premii speciale: Simona Bișboacă - Phenalex; Ştefan Oprea - preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România; Eugen Capră -  directorul general Industria Cărnii.ro şi Carnexpo Grill; Silviu Zetea - Zetea de Transilvania; Ioan Şora - preşedintele Asociaţiei Comunelor din România - Bihor, primar de Pomezeu.
Câştigătorii ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):
Cea mai bună pălincă - Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit; Cei mai buni cârnaţi - Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai; Cei mai buni caltaboşi - Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia; Cel mai bun toroş - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai; Cel mai bun Produs local special - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai; Cel mai bun platou de afumături - Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit; Cel mai bun vin - Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit; Premiul de popularitate - Dobreşti-Pomezeu.
Clasamentul final a fost următorul: Marele Trofeu: Oşorhei; Locul II - Medieşu Aurit; Locul III - Valea lui Mihai.

Premiile au constat în produse şi servicii oferite de partenerii şi sponsorii Festivalului. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală D’ART (deţinătoarea mărcii înregistrate „D’ale porcului”), în colaborare cu Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) - Filiala Judeţeană Bihor, sub patronajul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.