Formată din elevii Liceului Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca și voluntari, Trupa TincArt a prezentat sâmbătă seara, online, pe pagina de facebook a trupei, penultima premieră din această stagiune, scurtmetrajul „Miți iubește … din nou”.

Din distribuție au făcut parte elevii liceului tincan: Patrik Bucsko, Alexandra Ciotea, Anasztazia Koteles, Viktoria Varadi, Paula Judea, Maia Avram, Sara Cioca, Flavius Dănilă, Cătălin Teglaș, precum și Carmen Monica Anton, Ana Condoroș, Simona Țărău, Narcisa Balazs.

Filmul este o continuare a piesei de teatru „Mă iubește femeile”, ce a avut premiera cu un an în urmă și cu care trupa de teatru a obținut numeroase premii la festivaluri de profil din țară și străinătate, purtând semnătura profesorului coordonator al trupei, Iuliu Orban.

În stagiunea cu numărul șapte, membrii trupei TincArt au prezentat piesa de teatru „Mă iubește femeile” publicului din Cluj, în luna septembrie a anului trecut, atât în aer liber, cu ocazia Zilelor Mănășturului, cât și la Festivalul Internațional de teatru Stage, ediția cu nr. 10, unde elevul Patrik Bucsko a fost premiat cu locul 1, pentru rolul „Miți Săpunaru”, iar Koteles Anasztazia și Mihali Cătălin au obținut premiul 3. În luna noiembrie, aceeași piesă de teatru a fost jucată în cadrul Festivalului de teatru pentru elevi, ce a avut loc la Carei, unde TincArt a obținut Premiul special „Plăcerea de a juca”.

„Luna decembrie a venit cu o surpriză din partea trupei noastre: întrucât Centrul Cultural Tinca se află într-un amplu proces de renovare și modernizare, piesa de teatru „Hotel Baumann” a fost prezentată publicului tincan într-o nouă locație, la restaurantul Stațiunii Băile Tinca. Din toamnă, cu ocazia finalizării lucrărilor la Centrul Cultural, trupa TincArt își va continua activitatea cu stagiunea cu numărul opt, cu piese de teatru și filme noi”, a declarat, pentru CRIȘANA, prof. Iuliu Orban, coordonatorul trupei.