Comuna Drăgănești este printre cele mai afectate de precipitațiile din ultimele zile, viitura de marți, 18 mai, provocând daune materiale însemnate.  După cum declară primărița Florina-Mihaela Man, câteva gospodării au suferit pagube, iar văile pârăurilor care traversează comuna s-au colmatat, apa ieșind din matcă în mai multe locuri.

Cele mai importante pagube le-a produs însă Crișul Pietros, viitura distrugând digurile de pe malurile acestuia pe o lungime de aproximativ trei kilometri. Mai mult, pământul de la picioarele podului de pe Drumul Național 76 a fost spălat de ape.

Întrebată despre măsurile luate, primărița Florina-Mihaela Man a precizat următoarele:

„A fost o cantitate foarte mare de precipitații, cea mai mare din ultimii zece ani, care ne-a afectat, după cum se și vede, în primul rând în zona podului de pe DN 76, care traversează Crișul Pietros. Un picior al podului a fost deteriorat, astfel încât circulația a fost oprită și deviată prin comuna Drăgănești. Am luat legătura cu cei de la Apele Române, ne-am mobilizat cu tot ceea ce avem în dotare, am adus piatră de la carieră și am intervenit pentru consolidarea malurilor. Acum, podul este în reparații. De miercuri s-a intervenit, astfel încât circulația a fost redeschisă pe un sens. Am discutat cu cei de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infastructurii Rutiere - n.r.), aceștia comunicându-ne că vor începe lucrările pentru reabilitarea totală a podului. Deocamdată, traficul pe pod se desfășoară pe un singur sens, urmând să fie urgentate lucrările pentru deschiderea ambelor sensuri de circulație”.