A plecat la ceruri, mult prea devreme, unul dintre artizanii acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă ...și de kilograme”, Rada Ioan Gheorghe, omul care a fost prezent, plin de voie bună, la majoritatea meciurilor „presarilor” bihoreni, făcând o bună propagandă „sportului rege” pe care l-a iubit necondiționat.

Rada Ioan Gheorghe, cunoscut sub numele de Geo Beldeanu, s-a născut în data de 25 decembrie 1982, trăind în satul natal Gurbești, comuna Căbești alături de mama sa, cele trei surori și cei doi frați mai mici, fiind capul familiei. Viața sa a fost una bazată pe credință, omenie, cinste și corectitudine, împlinirea fiind aceea când oferea bucurie în jurul său. A terminat Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, de-a lungul tinereții sale, muncind ca șofer la Soberom Delani, iar în ultima perioadă prestând servicii pe comunitate. A jucat și fotbal, pentru o scurtă perioadă, la echipele Viitorul Josani și Gloria Căbești, iar de peste un deceniu a fost membru activ în  echipa „Presei bihorene”, participând cu mult entuziasm la popularele acțiuni  „Fă sport indiferent de vârstă…și de kilograme”, fiind unul dintre cei care întrețineau atmosfera atât pe teren cât și la reprizele de după meciuri, ultima prezență fiind la începutul acestui an, mai precis în luna ianuarie. Și atunci, în ciuda bolii crunte, a fost același „responsabil” cu buna dispoziție, reușind o seară magică în mijlocul colegilor, dar și adversarilor, prin atitudinea pozitivă degajată. 

În octombrie 2022 primește cumplita veste că suferă de cancer, preferând tratamentul naturist, postul și rugăciunea fiindu-i alinarea și încărcarea sufletească. Starea sănătății s-a deteriorat accentuat în ultimele zile, astfel că în dimineața zilei de 26 aprilie, organismul său a cedat în fața bolii. Vestea morții lui Geo Beldeanu a stârnit un val imens de durere în rândul celor care l-au iubit și apreciat, rețelele de socializare fiind pline cu mesaje cu amintiri și rămas bun. Amintirile și trăirile avute cu Geo Beldeanu vor rămâne vii în gândurile celor care l-au avut alături, dar va fi greu însă să-ți imaginezi că nu-i vei mai vedea vreodată chipul ce emana optimism, privirea senină care transmitea liniște și să nu-i mai auzi glasul ce-ți dădea plăcerea de-a trăi clipa. Înmormântarea va avea loc vineri, 28 aprilie, ora 13.00, la casa natală a răposatului, în satul Gurbești, comuna Căbești. Dumnezeu să-ți vegheze sufletul, prietene drag! Odihnă veșnică!

Selecționata de fotbal a Presei Sportive Bihorene!