Pompierii militari bihoreni au acționat, marți, pentru stingerea a trei incendii produse la o gospodărie din Curtuișeni și la două terenuri virane de pe raza localităților Câmp și Toboliu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a fost sesizat, marți, în jurul orei 18.00, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o gospodărie situată în localitatea Curtuișeni, moment în care, la adresa indicată, au fost mobilizate de urgenţă trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, din care două de stingere şi echipajul de prim ajutor calificat al subunității.

Pompierii militari au acționat timp de aproximativ 50 de minute pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta generalizat la o magazie din cadrul gospodăriei, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la o construcție anexă din vecinătate. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o jocul cu focul al unui copil în vârstă de 5 ani, au ars magazia și bunuri depozitate în interiorul acesteia. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Tot marți, între orele 19.15 – 20.50, respectiv între 22.40 – 00.10, echipajele Stației de Pompieri Ștei și ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a două incendii produse la terenuri virane situate pe raza localităților Câmp și Toboliu, evenimente soldate cu arderea vegetației uscate pe o suprafață totală de circa 22 de hectare. Având în vedere faptul că o mare parte dintre evenimentele care pot periclita siguranţa celor mici se produc din cauza neglijenţei adulţilor sau a lipsei de cunoştinţe a acestora în domeniul apărării împotriva incendiilor, pompierii militari recomandă părinţilor, bunicilor şi tutorilor legali ai copiilor respectarea următoarelor reguli: păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces; înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui; nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune; odată cu creșterea, învăţaţi-l cum să utilizeze sursele de aprindere și cum să se comporte în situaţii de pericol.