La biserica ortodoxă din satul Tomnatic a avut loc duminică, 30 iulie, Taina Sfântului Maslu. La eveniment au participat peste 120 de persoane.

Taina Sfântului Maslu este folositoare în orice împrejurare a vieţii, dar, în mod special, Sfânta Biserică ne spune că este folositoare pentru sănătatea oamenilor - pentru sănătatea trupească, pentru sănătatea sufletească şi pentru iertarea păcatelor. Sfantul maslu se poate face în casele oamenilor şi se poate face în sfânta biserică.

Duminică, 30 iulie, la ora 13.00, în satul Tomnatic, localitate care aparţine de comuna Vadu Crişului, sfântul maslu a avut loc în biserica plină cu enoriaşi veniţi din sat, din împrejurimi, dar şi din alte părţi al judeţului.

Preotul paroh Dănuţ Alin Bozga, alături de un sobor de preoţi, a oficiat Taina Sfântului Maslu. La eveniment au participat preotul Valentin Borbel (parohia Şuncuiuş), preotul Meghesan Vasile Petru (parohia Birtin-Dobricioneşti), preotul Let Florian (pensionar), preotul Briciu Dorin (pensionar), preotul Teodor Bogdan (Parohia Călăţea). După maslu, a luat cuvântul preotul Valentin Borbel din Şuncuiuş. „Mă aflu pentru prima dată în această biserică frumoasă; frumoasă în primul rând că este plină cu oameni, dar este frumoasă şi pentru că are această pictură; biserică a cărei construcţii  a fost începută de către părintele Let Florian”, a spus, în deschidere, preotul, apoi a continuat astfel: „venim la sfânta biserică să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu şi să aşteptăm ajutorul Mântuitorului pentru tot ceea ce avem necesar în viaţa noastră, pentru neputinţe trupeşti, pentru neputinţe sufleteşti. Venim la biserică cu credinţă că ajutorul lui Dumnezeu nu va întârzia să apară în viaţa noastră. Unii aşteptăm şi minuni. Dar minune este însăşi viaţa noastră; că suntem încă în viaţă este o minune şi trebuie să mulţumim lui Dumnezeu pentru aceasta. Mântuitorul, atâta vreme cât a fost pe pământ, a făcut multe minuni, dar a făcut o minune pe care nu i-a cerut nimeni s-o facă, înmulţirea celor 5 pâini şi doi peşti cu care a săturat, pe lângă femei şi copii, peste 5.000 de bărbaţi. De ce a făcut bunul Dumnezeu aceasta minune la sfârşitul zilei? Pentru că omul rămâne impresionat de minuni, cuvintele le uită. De multe ori venim la biserică, ascultăm Evanghelia, totuşi, când ajungem acasă uităm să fim buni, uităm că trebuie să ne ajutăm unii pe alţii. Dar o minune âinem minte! Dumnezeu face această minune de înmulţire a pâinii să pregătească oamenii şi a le arăta că nu mancarea şi băutura sunt importante pentru viaţa noastră, ci creşterea noastră din punct de vedere spiritual şi duhovnicesc. Dacă putem înţelege ceea ce a vrut Hristos să transmită prin acea minune de înmulţire a pâinii, atunci suntem pe drumul cel bun”.

La sfârşitul evenimentului, părintele paroh Bozga Dănuţ Alin a adus mulţumiri preotului Let, care a ridicat biserica cu ajutorul enoriaşilor şi al lui Dumnezeu, părintelui Briciu Dorin, care a slujit o perioadă lungă în lăcaşul de cult din Tomnatic. A mulţumit primarului Cosma Dorel şi viceprimarului Hasas Ioan pentru participarea la eveniment, preoţilor care au slujit la maslu, tuturor celor prezenţi.

„Am cuvinte de laudă pentru credincioşii care sunt în acest sat. Avem o comunitate bine închegată aici, oameni mai în vârstă care duminică de duminică vin să asculte cuvântul lui Dumnezeu în această biserică”, a spus, în încheiere, preotul Bozga.

I.H.