În intervalul 31 octombrie – 01 noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfăşurat nu mai puțin de 175 de misiuni.

Dintre acestea, 57 au fost intervenții ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență, 6 misiuni de stingere a incendiilor și 112 acțiuni de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus. Sâmbătă și duminică, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a șase incendii, trei dintre acestea fiind  generate, cel mai probabil, de coșurile de fum. Astfel, sâmbătă, echipajele Secției de Pompieri Beiuș au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Forău, comuna Uileacu de Beiuș. Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a soldat cu arderea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați din acoperișul casei și a circa 20 metri pătrați din tavanul unei încăperi. Tot sâmbătă, pompierii militari din cadrul aceleiași subunități au intervenit pe strada Piața Samuil Vulcan din Beiuș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui apartament situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe. Incendiul, provocat cel mai probabil, de coșul de fum necurățat de funingine, a fost stins cu operativitate, nefiind înregistrate pagube. În seara zilei de duminică, forțele de intervenție ale Stației de Pompieri Ștei au localizat și lichidat   un incendiu având o cauză probabilă similară, produs la podul unei case din Lunca. Cele două echipaje de pompieri mobilizate la fața locului au stins incendiul în aproximativ 50 de minute, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la întregul pod și la încăperile locuinței. Au ars aproximativ 12 metri pătrați grinzi din lemn, amplasate în apropierea coșului de fum. În perioada menționată, pompierii bihoreni au mai intervenit pentru stingerea a trei incendii produse la o baracă, un adăpost de animale și la un autovehicul.

În data de 31 octombrie, echipajele Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pe strada Voltaire din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise. Au ars deșeuri de hârtie și o saltea. Pompierii Detașamentului Marghita au localizat și lichidat un incendiu produs la un adăpost de animale situat în Bogei, comuna Tăuteu. Evenimentul, provocat, cel mai   probabil, în mod intenționat, s-a soldat cu arderea acoperișului construcției și a circa 20 de tone de paie și fân. Duminică, pompierii militari din cadrul stației Valea lui Mihai au intervenit în Tarcea, unde au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la întregul autovehicul. Au ars materialele combustibile din compartimentul motor. Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric.