Iubitorii înotului, dar și cei care doresc să profite de binefacerile apei termale pot să profite din plin: ștrandul din orașul Ștei și-a (re)deschis larg porțile pentru toți locuitorii din această minunată zonă a județului nostru.

 

În prezența autorităților locale, a câtorva consilieri locali și a celor care au fost implicați în acest proiect, a avut loc o slujbă de sfințire a ștrandului de către preoții parohi Gheorghe Tal și Adrian Suciu, care au ținut și un cuvânt de învățătură.

După o perioadă destul de lungă de inactivitate, ștrandul din Ștei s-a putut redeschide datorită unui Proiect derulat prin Programul Operațional Regional, Axa 13 „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”, având o valoare de 7.222.658, 56 lei.  Implementarea proiectului a avut ca obiective pentru Lotul I Ștrand: reabilitarea integrală a bazinelor exterioare existente; împrejmuirea terenului; refacerea integrală a traseelor pietonale cu pavaje din piatră; realizarea unui nou sistem de iluminat exterior, pe bază de stâlpi fotovoltaici cu baterii. Totodată, s-a realizat un nou sistem modern de echipamente și instalații care asigură buna funcționare a obiectivului în parametrii tehnici și care este eficient din punct de vedere al costurilor de operare și mentenanță. S-a construit un corp de clădire cu spații multifuncționale, grupuri sanitare, inclusiv pentru grupurile de persoane vulnerabile; vestiare de schimb; un cabinet medical de prim ajutor și un bazin acoperit. Zona de recreere este dotată cu mobilier urban modern și de calitate, spaţiul verde amenajat cu material dendrologic și sistem de irigații, sunt prevăzute locuri de joacă pentru copii și fitness în aer liber, este amenajat un teren de volei exterior. S-a ținut cont la dotarea și amenajarea spațiului pentru a stimula egalitatea de șanse și de a înlătura discriminarea. În cadrul Lotului II – Strada Lioarei, s-a reabilitat Strada Lioarei împreună cu trotuarul, creându-se totodată și o zonă de parcare. Cei care doresc să se răcorească, prin înot, pot profita de bazinele exterioare, unul pentru adulți care are o formă rectangulară și se înscrie în dimensiunile interioare de 24,7 x 12,12 m, cu adâncimea maximă de 1,65 m, în timp ce bazinul pentru copii are dimensiunile de 20,53 x 6,46 și o adâncime ce crește treptat de la -0,80 m la 1,10 m. Pentru cei care doresc să-și întrețină sănătatea le stă la dispoziție bazinul acoperit, care dispune de un confort la standard europene, cum de altfel este întreaga suprafață pe care se întinde ștrandul orășenesc. Programul de funcționare este între orele 10.00-20.00, de marți până sâmbată, în timp ce duminica va fi deschis între orele 11.00-20.00, lunea fiind închis. Pentru copii, un bilet costă 15 lei, pentru pensionari 20 lei, în timp ce adulții vor plăti 30 de lei.