Drumul județean care pornește de la ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj va fi reabilitat. Sectorul de drum face parte din DJ 190G și are o lungime de 3,4 km.

 

„Starea de viabilitate a acestui tronson nu este corespunzătoare pentru desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, asfaltul fiind într-o stare degradată. Totodată, elementele de scurgere a apelor se află într-o stare precară, fiind colmatate sau distruse.

Partea carosabilă proiectată a drumului are o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor sunt proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată”, precizează Consiliul Judeţean Bihor, administratorul drumului.

Conform studiului de fezabilitate (SF), valoarea totală a proiectului este de 31.556.293,62 lei, inclusiv TVA. SF-ul a fost realizat de firma Proiect Construct Regiunea Transilvania, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor din data de 28 aprilie.