La fel ca anul trecut, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, Biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi” a găzduit un concert cu scop caritabil, cel de acum fiind intitulat „Iată, vin colindători”.

 Evenimentul cultural-artistic de duminică, 4 decembrie, a fost organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Beiuș, Parohia Greco-Catolică „Sfinții Trei Ierarhi˝ Beiuș și Asociația „Ave Miriam˝, în parteneriat cu Asociația „Enjoy Music˝ Oradea.

După cum anunța pr. dr. Zorel Zima, protopopul greco-catolic de Beiuș, în fața audienței au evoluat mai mulți tineri talentați, precum Ovidiu Lazăr, Rebeca Moje, Anastasia Berce, Natalia Bendre, Cristina Felappi, Georgiana Cora, Bogdan Nistor, Alexia Răduți și Miriam Zima, acestora alăturându-li-se colegii lor din Corul „Enjoy Music˝ și cel al Colegiului Național „Samuil Vulcan˝.

Îndrăgitul solist Ovidiu Lazăr a precizat, după terminarea spectacolului caritabil, că acesta a deschis un turneu ce se va desfășura în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, fapt întărit și de prezența la evenimentul de la Beiuș a părintelui Paul Popa, directorul Biroului Pastoral din cadrul episcopiei orădene amintite:

„A fost primul concert dintr-o serie pe care o vom susține în această perioadă, la Marghita, Tășnad, Șimleu, Zalău și Oradea˝.

Totodată, interlocutorul nostru a mulțumit publicului beiușean, care a făcut o primire caldă artiștilor:

„Publicul este tot timpul foarte primitor, ne încurajează cu aplauze și e o reală plăcere să cântăm la Beiuș!˝

Concluziile ediției din acest an a concertului caritabil de la Biserica Greco-Catolică „Sfinții Trei Ierarhi” ne-au fost prezentate de protopopul Zorel Zima, care a exprimat satisfacția organizatorilor de a-și fi atins scopurile propuse: de a aduce spiritul Crăciunului credincioșilor beiușeni și de a completa fondurile necesare activităților de la Oratoriul „Colț de Rai”, unde funcționează un centru ecumenic pentru copiii și tinerii urbei. Mai mult, părintele Zima a mărturisit că una dintre convingerile sale se referă la nevoia de unitate umană, mai ales atunci când e vorba de tinerele generații:

„Suntem într-un timp în care trebuie să redescoperim, de fapt, unitatea din diversitatea noastră, iar dacă nu ne creștem copiii așa, astăzi, nu îi vom avea uniți pentru viitor˝.