,,Student pentru o zi, profesor pentru o viaţă” este un proiect început anul trecut și care a început să-și arate, din plin, roadele prin entuziasmul cu care a fost primit, dar și prin rezultatele ședințelor de doar câteva ore, desfășurate la șevalete.

 

Proiectul, realizat în urma unui acord de parteneriat între Universitatea din Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, le dă elevilor din Oradea și județ şansa de a picta o zi în atelierele Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte, coordonaţi de cadre didactice universitare.

Zilele trecute, elevi din zona Șuncuiuș, Bratca și Borod au avut o „întâlnire” cu frumosul, învățând tehnici plastice noi, sub coordonarea prof. Alina Lazău și a asist. univ. dr. Anca Popescu. Elevii participanţi au fost Maria Adriana Groze, clasa a VII-a, Liceul Tehnologic nr.1 Şuncuiuş; Alexandru Haragoş, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic nr. 1 Şuncuiuş; Larisa Martin, clasa a X-a B, Liceul Teoretic nr.1 Bratca; Mariana Manea, clasa a IX-a B, Liceul Teoretic nr.1 Bratca; Ramona Venter, clasa a VIII-a A, Liceul Teoretic „Gabriel Țepelea”, Borod.

Întâlnirea s-a concretizat cu frumoase lucrări pe care copiii le-au dus mândri acasă și cu dorința de a reveni cât mai curând în atelierele facultății. Iar pentru viitor, cu planul de a deveni studenți în slujba artei.