Sătenii din Talpoș, comuna Batăr, au participat, duminică, la un eveniment cu implicații pentru întreaga comunitate: inaugurarea parcului din fața Căminului Cultural și a capelei mortuare.

La eveniment au luat parte și câțiva invitați de onoare, printre care Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean, și deputatul Sorin-Ioan Roman.

Ceremonialul religios prilejuit de inaugurarea celor două investiții finalizate de Primăria comunei Batăr a fost oficiat de un sobor de preoți ortodocși, în frunte cu părintele Călin Popa, protopopul Tincăi, care a mulțumit autorităților locale și județene pentru implicarea în ridicarea de capele mortuare și în alte proiecte ce țin și de viața Bisericii.

Primarul Ioan Mughiuruș a anunțat, cu ocazia festivităților inaugurale, că a renovat și terenul de sport din Talpoș. Totodată, vorbitorul a enumerat celelalte investiții în curs de desfășurare pe raza comunei: noul sediu al Primăriei, un parc și un centru de recreere, la Batăr; extinderea școlii gimnaziale din Arpășel și dotarea acesteia cu grupuri sanitare și instalație de încălzire centrală; reabilitarea interioară a căminului cultural din aceeași localitate.

Un ultim proiect pe care primarul Mughiuruș intenționează să-l înceapă în acest an este ridicarea unei capele mortuare la Arpășel.

Finalul manifestării de duminică a aparținut muzicii populare și de petrecere, pe scena Căminului Cultural din Talpoș evoluând îndrăgiții interpreți Casandra Dima, Daria Dănilă, Raul Berche, Radu Barbura și Simona Brișcan, precum și Ansamblul folcloric „Crișul Negru” din Batăr.