Căminul Cultural din Tăuteu a găzduit un vernisaj neobișnuit, organizat cu ocazia festivității încheierii anului școlar, la care au participat sute de copii și părinții acestora.

În deschiderea festivității a fost vernisată expoziția de examen a absolventei Szilágyi Barbara-Lorena din localitate, care a participat la cursul online de tehnică și artă fotografică organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, sub conducerea artistului fotograf Ștefan Tóth István (originar tot din Tăuteu).  Publicul prezent la eveniment a fost salutat de primarul comunei Vincze Nándor Ștefan, care a apreciat inițiativa organizării acestui eveniment neobișnuit pentru elevii și părinții acestora. În continuare, directoarea Școlii Gimnaziale numărul 1 din Tăuteu, prof. Rimay Annamária, a felicitat-o pe absolventa din comuna Tăuteu pentru ambiția avută de a termina un asemenea curs și pentru perseverența cu care a participat la orele de curs și a realizat fotografiile expuse. În continuare, absolventa Szilágyi Barbara-Lorena a mulțumit părinților, pentru faptul că a sprijinit financiar participarea ei la acest curs, iar cunoscutului artist fotograf, pentru pedagogia folosită la predarea temelor de curs. Artistul Ștefan Tóth István a subliniat: „În cariera mea de artist fotograf și lector de peste o jumătate de secol, mereu aș fi dorit să am printre mii de absolvenți și una din  comuna mea natală. Mă bucur că acest vis s-a implinit în acest an. Felicit și eu pe Barbara-Lorena și îi urez mult succes în această preocupare!”

Expoziția cuprinde 20 de fotografii, realizate în reședința de comună și satele aparținătoare acestuia: Bogei, Ciutelec și Poiana. Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József. Vernisajul s-a încheiat cu prezentarea printr-un turn de orizont a fotografiilor expuse de către autoarea expoziției. Fotografiile se vor putea viziona și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul Oradea, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA.

Expoziția, intitulată „Așezământul meu”, organizată în parteneriat cu Primăria comunei Tăuteu și Școala Gimnazială numărul 1 din Tăuteu, rămâne la dispoziția publicului vizitator timp de trei luni, accesul publicului fiind gratuit.