Dublu eveniment s-a derulat joi, 5 octombrie, la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, deoarece pe lângă sărbătorirea Zilei Educației, conducerea instituției a marcat și Ziua Senectuții, invitând cu această ocazie foștii profesori, acum pensionari, care de-a lungul anilor au activat în această instituție de învățământ.

O zi aparte s-a derulat la instituția de învățământ șteiană,deoarce pe lângă sărbătoarea Zilei Educației s-a marcat și Ziua Senectuții, iar foștii profesori care au activat de-a lungul anilor în această instituție de învățământ au fost întâmpinați, la intrarea în incinta școlii, de prof. Simona Pantea și Liana Morar, directoarea, respectiv directoarea adjunctă, cu flori și cu multă căldură.

Poezie, muzică și dans

Elevii școlii șteiene au pregătit cu această ocazie un superb program artistic intitulat „Copacul recunoștinței”, ajuns la a VI-a ediție, prezentatoare fiind elevele Elena Șerban și Carina Anton, din clasa a VII-a D, diriginte prof. Alin Pașca. După un moment de reculgere dedicat celor plecați mult mai devreme la cele veșnice, Simona Pantea a adresat un cuvânt de bun venit foștilor profesori specificând faptul că „profesorii de azi ai Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei își asumă pe deplin misiunea de dascăl, însuflețind învățătura profesorilor de altă dată, generația care a creat atâția oamnei de valoare”, urându-le alături de actualul corp profesoral, o zi cât mai plăcută. Și într-adevăr a fost una deosebită, fiindă micii „artiști” au fost la înălțimea evenimentelor sărbătorite. Programul cultural-artistic a debutat cu un cântec de o sensibilitate aparte, „Dăscălița”, interpretat de Elena Șerban și grupul vocal al școlii, îndrumător fiind prof. Natalia Monenci, urmat de „aripile” pline de farmec ale poeziei recitate de Miruna Andru și Alexia Matei, din clasa a VI-a D, prof. coordonator Ioana Toth și poemul „Arta educației”, recitat în duet de elevii coordonați de prof. Alin Pașca. Micuții școlari ai clasei a II-a A, cu sprijinul prof. Cristian Bunta și George Drăgan, au pregătit un „Cântec special”. Sub coordonarea prof. Voichița Bogoșel, elevii din clasa a II-a C, au pregătit cântecul „Învățătoarea”, iar din lada de zestre a cântecului popular bihorean Andra Sabău, Sara Maria Bidiga, Mădălin Foghiș, din clasa a IV-a B, au ales cântecele „Am venit aici, la voi”, „Româncuța” și „Mama două fete are”. O voce suavă, un cântec melodios intitulat „Demire Dance” a fost interpretat de Daria Carțiș, clasa a V-a A, iar aplauzele nenumărate a fost modul unei aprecieri unanime pentru un talent aparte.Sceneta umoristică „Teza la istorie” a fost pusă în scenă de elevii clasei a VII-a C, Carina Haidu, Rareș Georgescu, Andrei Vesa, îndrumați de echipa pedagogică a CDI, bibliotecar institutor Ileana Tomescu și prof. Cristina Andru.Grupul vocal al școlii a interpretat cântecul „Învățătorul”, urmat de un moment inedit de balet prezentat de Claudia Ancuța din clasa a V-a B, după care elevii au gratulat întreaga asistență cu un „La Mulți Ani”.

Dascăli de ieri, dascăli de azi

În power-point au fost prezentate imagini sugestive atât din preocupările profesorilor în activitate cât și din anii trecuți, când, la catedră erau câțiva dintre cei care acum își petrec cea mai mare parte a timpului alături de nepoți, așa cum afirmau plini de satisfacție mulți dintre ei, în care se „accentua” fraza că sunt dascăli încă, apreciați de cei din familie, și nu numai. Cu acestă ocazie ei au primit câte o diplomă pentru activitatea depusă în această instituție de învățământ, iar cei din actulalul corp profesoral o diplomă de cel mai creativ, original, carismatic, sensibil, profesor, una sugestivă pentru aptitudinile fiecăruia. La finalul programului cultural-artistic toți cei prezenți au socializat la o masă comună unde s-au depănat cele mai frumoase amintiri și unde s-au legat prietenii care cu siguranță vor dăinui în timp.