DECESE  

 

* „Toate sunt amăgitoare,

Toate pier că-s trecătoare.

Nu-i nimica de plăcere

Toate-s pline de durere!”

EVA DEAK,

GHEORGHE TIRPE,

MARIA KAJO,

MALVINA BUII,

TRAIAN GHEORGHE IACOB,

OLGA KINDLE,

EVA PARDI,

LASZLO KUGLIS,

ROZALIA TORNAI,

MAGDOLNA IZSAK,

FLOARE BENȚE,

ZSIGMOND SZABO,

ELENA IGA,

IOAN FLORUȚ,

MIAHI VLAICU,

EDITA HORVATH,

DUMITRU FECHETE,

GABRIELA OCBARSCHI,

SANDOR PEK,

OCTAVIAN COCA,

TEODORA JAKAB,

IULIANA JORGAN,

FLOARE SASCA,

CONSTANTIN BOTA,

ELISABETA ZAIAC,

SANDRO CONTI,

HORIA-CLOȘCA-CRIȘAN-TIBERIU PAUL,

IDA GYARMATI,

MARIA SĂLĂJAN,

LAJOS VASARHELYI,

NISTOR NEGREAN,

LUCIAN NEGRUȚIU,

JOZSEF FELVINCZI,

IULIANA MOISA.

Sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Ildiko Mavrodoglu, Servicii Funerare Nonstop ” La capătul Drumului” SRL.

 

 

*Promoția 1967 a Liceului „Samuil Vulcan” Beiuș își ia rămas bun de la colegul

MIHAI MIHUȚ

și transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Odihnească-se în pace! Ioan Gavrilă.

Cod In memoriam horia paul

 

 

* Născut într-o familie de preoți și dascăli cu seculară reputație,

HORIA PAUL

 a continuat tradiția de dăruire cu trup și suflet în folosul semenilor, îmbrățișând cu credință și jurământ distinsul destin al slujitorilor lui Hipocrat. Era primul medic dintre urmașii dascălului Geogiu Paul, care spunea cu înflăcărată dragoste că „medicina, educația și preoția sunt altare, nu cariere profesionale”.

Horia s-a născut în Tășad, în 1941, unde tatăl său,  Ioan Paul, era preot; preot care însă la acea vreme fusese chemat sub arme, cel de-al Doilea Război mondial întinzându-și blestemul și peste țara noastră. În scurta permisie de trei zile, pe care o primise de la comandații săi din armata română pentru a cinsti botezul primului său copil, Ioan Paul a slujit în acea duminică la altarul bisericii sale, având sub redingota preoțească și patrafir hainele militare. Era un gest ciudat, dar semnificativ pentru acele momente, din partea unui patriot, care primise și botezul focului nefericit al conflagrației mondiale. A urmat un alt moment semnificativ la înregistrarea copilului. Tatăl a scris cu mâna lui pe certificatul de naștere al fiului său patru prenume: Horia, Cloșca, Crișan, Tiberiu. Așadar, medicul Paul a purtat în actele sale, cu dăruire aceste semne de patriotism afirmat și de această dată. Dacă pentru cei trei eroi ai neamului românesc nu trebuie să dăm nici o explicație, trebuie să amintim că Tiberiu e numele comandantului care i-a semnat permisia. Horia, Cloșca, Crișan, Tiberiu Paul și-a făcut studiile primare în Tășad, apoi la Oradea și cele liceale la Beiuș, în acea citadelă de cultură și educație care a purtat multă vreme o inscripție definitorie:„Nihil Sine Deo!” La Timișoara și-a absolvit studiile medicale, întreaga carieră de stomatolog desfășurând-o la Oradea. Aici a ocupat și onorante funcții administrative profesionale, a predat și la Universitatea din Oradea, lăsând în urma sa o amintire curată, dreaptă și înțeleaptă. În final, cuvinte de laudă se cuvin și pentru preoteasa Elisabeta Paul, mama sa, care, în condiții de o severitate deosebită, a mai crescut încă doi copii, pe frații pomenitului nostru întru Domnul: Picu și Mircea, și ei cu cariere strălucite, trecuți în lumea de dincolo și nu prea de multă vreme.

Moartea lui Horia Paul adaugă încă un nume în șirul medicilor uciși de Covid.... Mircea Bradu.

 

* Cu profundă durere în suflete ne luăm rămas bun, de la scumpa noastră mamă, soacră și bunică,

SILVIA DOBOȘ.

Înmormântarea are loc azi, 16 noiembrie, ora 13.00, la Capela Cimitirului din Livada de Bihor. Dumnezeu să-ți așeze sufletul de-a dreapta Sa! Fiica Dorina cu soțul Nelu, fiica Mărioara cu soțul Ilie și nepoata Mihaela. (6065)

 

* Un suflet minunat, plin de dragoste și credință, un om deosebit, mereu cu un zâmbet cald și o vorbă bună, așa te vom păstra în suflet și amintire, draga noastră bunică,

SILVIA DOBOȘ.

Dumnezeu să te odihnească în pace! Nepoții Neluțu cu soția Ioana, Marius cu soția Noelia, strănepoții Andrada, Anastasia, Iker și Marcos. (6066)

 

* Cu durere și tristețe ne despărțim de blândul, elegantul prieten

HORIA PAUL.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Un gând de alinare pentru Melania. Mariana, Mihaela, Cătălin, Cristina și Ghiță Paina.

 

* Cu adâncă durere în suflet ne luăm rămas bun de la verișorul nostru drag,

dr. HORIA PAUL.

Ție Melania, mângâiere și alinare. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Paul Iuliana și familia. (6075)

 

* Ne despărțim cu multă tristețe de prietenul nostru,

dr. HORIA PAUL.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe tine, dragă Melania, să te aline și să te aibă în paza Lui! Familiile dr. Bălaj și dr. Filip. (6061)

 

* Cu tristețe și multe regrete aducem un ultim omagiu celui care a fost,

dr. HORIA PAUL,

un suflet bun și un om minunat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!  Fam. Marinău Rodica și Sebastian. (6069)

 

* Suntem profund îndurerați de trecerea la cele veșnice a celui care a fost,

dr. HORIA PAUL.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!  Fam. Florica și Cosmin Uivaroșan. (6070)

 

* Cu profundă durere și tristețe în suflete ne luăm rămas bun, la trecerea în eternitate, a iubitei noastre mame, bunici și străbunici,

FLOARE BENȚE,

care a plecat în veșnicie la vârsta de 92 ani. Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină! Înmormântarea are loc azi, 16 noiembrie 2020, ora 12.00, la Capela Hașaș, din Oradea. Fiul Nicu cu familia. (6019)

 

* În aceste clipe de adâncă tristețe suntem alături de voi, Angelica și Mariana, cu familiile voastre, la decesul mamei voastre dragi,

MARIA SĂLĂJAN.

Dumnezeu s-o odihnească în pace, iar familiei îndoliate sincere condoleanțe! Paul Iuliana și familia. (6074)

 

* Un gând de mângâiere, compasiune şi sincere condoleanţe familiilor prof. Oros Irina și Gheorghe și Lelea Doina și Vasile, la marea durere pricinuită de trecerea la cele veșnice a mamei dragi. Dumnezeu să-i dea odihna binemeritată. Colectivul de cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic al Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd.

 

* Am aflat cu durere de plecarea din această lume a domnului

ȘTEFAN KIRNER.

Rugăm pe bunul Dumnezeu să așeze sufletul lui în rândul celor drepți. Familiei îndurerate transmitem toată compasiunea noastră. Familia Tanc Gheorghe. (6036)

 

* Cu multă durere am aflat trista veste a plecării prea repede din această lume, a verișoarei noastre,

MĂRIOARA GHELAN.

Dumnezeu să așeze sufletul ei în rândul celor drepți, alături de dragii ei părinți, iar soțului Mitru și dragilor ei fiii, cu familiile lor, să le dea putere să depășească această grea durere. Odihnă veșnică, dragă verișoară! Fam. Anda și Achim Dorca. (6042)

 

* Suntem alături de cumnatul nostru, Daniel și familia lui, la marea durere pricinuită de trecerea la cele veșnice a celei care a fost mamă, soacră și bunică,

MĂRIOARA GHELAN.

Dumnezeu s-o odihnească în pace! Cumnata Adriana cu soțul Silviu, fiicele Raluca și Georgiana. (6046)

 

* Cu inimile sfâșiate de durere și cu ochii înlăcrimați anunțăm că a trecut calea spre cer, după o scurtă suferință singura noastră fiică,

ANCA MAȘCAȘ,

de 41 ani. Rugăm pe bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică în Împărăția Sa! Înmormântarea va avea loc marți, 17 noiembrie, ora 15.00, Capela Hașaș, iar stâlpul, azi, 16 noiembrie, la ora 17.00, Capela Orășenească. În veci nemângâiați, tata Gheorghe și mama Viorica. (6048)

 

* O îmbrățișare de îmbărbătare și alinare sufletească pentru tine, mătușă dragă și unchiule drag, la pierderea fiicei iubite,

ANCA,

plecată atât de devreme dintre noi. Dumnezeu să vă fie alinarea, în aceste clipe de durere. Verișoara Daniela cu soțul Daniel, copiii Nina și George. (6049)

 

* Împărtășim durerea mătușii noastre Viorica și a unchiului Ghiță, la trecerea prea devreme a verișoarei noastre,

ANCA,

la cele veșnice. Dumnezeu să mângâie familia îndurerată! Verișoara Marilena cu soțul Cosmin, copiii Giulia și Luca. (6050)

 

* Un ultim și pios omagiu adus celei care a fost,

ing. ANCA MAȘCAȘ,

colegă de aleasă omenie și bun simț. Să-i fie țărâna ușoară! Sincere condoleanțe familiei profund îndurerate. Fam. Florian și Irina Pavel. (6041)

 

* Cu profundă durere în suflet ne luăm rămas bun de la cea care a fost o colegă deosebită,

ANCA-GEORGETA MAȘCAȘ.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Va rămâne mereu în amintirea noastră. Colegii de la APIA Bihor.

 

* Cu adâncă durere în suflet anunț trecerea la cele veșnice a soțului meu,

IOAN FLORUȚ.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Soția Doina. (6040)

 

* " Se scutură salcâmii de toamnă și de vânt,

Se bat încet din ramuri, îngână glasul tău...

Mereu se vor tot bate, tu vei dormi mereu ..., "

AURELIA LIZA SPAHIU.

Drum lin suflet blân! Înhumarea are loc azi, 16 noiembrie, ora 11.00, Capela Frențiu. Familia îndurerată.

 

* Suntem alături de Maria și Tudor, la decesul fulgerător a bunului nostru prieten,

COCA OCTAVIAN TUCU.

Familia dr. Drăgoi Vasile. (6047)

 

* Fie ca Lumina veșnică să-i însoțească sufletul bun și blând spre ceruri, iar Dumnezeu să o primească în Împărăția Sa, pe prietena și vecina mea de o viață,

ANA SIME.

Dumnezeu s-o odihnească în pace, iar familiei să-i dea multă mângâiere și alinare sufletească! Drum lin către stele, prietenă dragă! Delia Căojdan. (6052)

 

* Sunt alături de tine, Dana Popovici (Sime), prietena și vecina mea din copilărie, la aflarea veștii triste, a plecării mamei tale dragi,

ANA SIME,

în eternitate. Dumnezeu s-o odihnească în pace și să-i arate calea spre Împărăția Tatălui Ceresc! Delia Halmu, Sydney-Australia. (6053)

 

* Durerile tale pe acest pământ s-au stins surioară,

FLOARE COPOS,

sufletul tău la cer s-a dus. Noi, rugăm pe bunul Dumnezeu să îți dea odihnă veșnică în a Sa Împărăția, până la noua viață ce va să vie! Familia Gheorghe Copos. (6054)

 

* Suntem alături de cumnata noastră, Lili Pal și întreaga ei familie, la marea durere pricinuită de trecerea în eternitate mult prea devreme, a fratelui drag,

LUDOVIC ELEK,

la numai 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Familiei sincere condoleanțe! Gabor, Viorica, Sdtela și Florica, Ioan Pal, Carmen și Corina. (6051)

 

* Cu tristețe am aflat vestea trecrii la cele veșnice a prietenului meu bun,

jurist MIHAI VLAICU.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică în Împărăția Sa! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dr. Cornel Taloș din Cluj-Napoca. (6055)

 

* Cu adâncă durere în suflet mă despart de soțul meu iubit,

LUCIAN NEGRUȚIU,

de 75 ani, după o binecuvântată căsătorie de 50 ani. Înmormântarea are loc azi, 16 noiembrie, în satul Borșa, comuna Săcădat, de la ora 13.00. Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace! În veci nemângâiată, soția Lucreția.

 

* Cu adâncă durere în suflete ne despărțim de cel mai bun tată și socru,

LUCIAN NEGRUȚIU.

Rămâi veșnic viu în amintirea noastră! Drum lin către cer! Fiica Carmen și ginerele Adrian.

 

* Ai plecat în lumea celor drepți, în lumea nemurii, tată scump, socru deosebit și bunic vesel, iubitor de familie, un suflet nobil,

LUCIAN NEGRUȚIU.

A fost o bucurie a ne fi alături. Te vom păstra veșnic viu în aminitirile noastre. Rugăm pe bunul Dumnezeu să te primească în Împărăția Sa! Monica, Daniel, Iulia și Ioana.

 

* În momentul greu al despărțirii de soțul, tatăl, socrul și bunicul drag,

LUCIAN NEGRUȚIU,

transmitem condoleanțe cumnatei noastre Monica, surorii ei, Carmen, mamei lor Lucreția, nepoatelor noastre și întregii lor familii. Cumnata Daniela Bosoancă cu Răzvan și Adi. (6056)

 

* Cu multă tristețe am primit vestea morții cuscrului meu,

LUCIAN NEGRUȚIU.

Sunt alături de cuscra Lucreția, nora mea Monica și sora ei, Carmen, de nepoțele noastre și întreaga lor familie. Dumnezeu să-l odihnească! Cuscra Florica Florea. (6057)

 

* Cu durere în suflete ne alăturăm mătușii noastre, Lucreția, a finei noastre Carmen și a verișoarei Monica cu familiile lor, la marea durere pricinuită de decesul soțului, tatălui, socrului și bunicului lor drag,

LUCIAN NEGRUȚIU.

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa, și să-l așeze în lumea celor drepți și să-i dea odihnă veșnică! Daniela, Nelu, Radu, Mădălina și Victor. (6062)

 

* Cu lacrimi și durere în suflete ne despărțim de dragul nostru frate și cumnat,

LUCIAN NEGRUȚIU,

plecat la cele veșnice. Împărtășim durerea cumnatei noastre, Lucreția, a nepoatelor Carmen și Monica, cu familiile lor. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să-l ierte și să-i dea odihnă veșnică! A ta soră, Aurora cu soțul Teodor. (6064)

 

* Dragul meu frate,

LUCIAN NEGRUȚIU,

ai ales să ne părăsești și să pleci pentru totdeauna din această lume. Dumnezeu să te odihnească în pace! Cumnatei mele Lucreția și nepoatelor Carmen și Monica cu familile, Dumnezeu să le dea putere și mângâiere! Sunt alături de voi, în aceste momente grele. Florica Negruțiu. (6071)

 

* În aceste momente de grea suferință, pricinuite de trecerea în neființă a unchiului nostru drag,

LUCIAN NEGRUȚIU,

suntem alături de mătușa Lucreția și de verișoarele Carmen și Monica cu familiile, împărtășindu-le durerea și rugându-L pe bunul Dumnezeu să le întărească. Sincere condoleanțe! Carol, Cristina și Diana Kati. (6072)

 

* În aceste momente pline de durere suntem alături de mătușa noastră Lucreția și verișoarele Carmen și Monica cu familiile lor, la despărțirea de soțul, tatăl, socrul și bunicul lor drag,

LUCIAN NEGRUȚIU.

Dumnezeu să-l odihnească, iar vouă, să vă dea mîngîiere și alinare! Mariana, Adelina și Stelică. (6063)

 

* Un ultim omagiu bunicii noastre dragi,

MARIA VĂCĂRELU.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! Șerban, Gabriel și Beatrice. (6058)

 

* Suntem alături de cuscrii noștri, Nelu și Leni Văcărelu, la marea durere pricinuită de moartea mamei dragi,

MARIA VĂCĂRELU.

Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Fam. Farkas Gavril și Maria. (6059)

 

* Un gând de alinare pentru sora Dora și nepoții, la despărțirea de soțul și tatăl drag,

NICOLAE COZORICI.

Rugăm pe bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică în Împărăția Sa! Fam. Pop Crăciun și Aurora. (6060)

 

* Împărtășim durerea nemărginită a Mărioarei și fetelor cu familia, la decesul soțului, tatălui, socrului, bunicului și verișorului nostru

pastor ARON MORAR,

din Spinuș. Domnul să-l odihnească în pace și liniște! Familiile fraților, Ciuciu Nicu, Lenuța, Maria, Florica, Gavril, Viorel și Ghiță. (6067)

 

* O îmbrățișare de îmbărbătare și mângâiere pentru Mărioara și fetele cu familia, la decesul soțului, tatălui, socrului, bunicului și verișorului nostru,

ARON MORAR-pastor.

Domnul să-l așeze de-a dreapta Sa! Sincere condoleanțe. Familiile Ciuciu Miron, Florica, Pavel și Jeni Paul. (6068)

 

* Un gând de mângâiere, compasiune și sincere condoleanțe verișorilor noștri, Rodica, Marcel și Bianca, la durerea pricinuită de trecerea la cele veșnice a tatălui, socrului și bunicului drag. Odihnă binemeritată celui adormit! Fam. Moza Gavril. (6073)

 

* Cu lacrimi în ochi și inimile împietrite de durere ne despărțim de iubitul nostru tată, socru și bunic,

LUDOVIC VASARHELYI.

Vei rămâne mereu viu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace!Înmormântarea  va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 15.00, Capela Steinberger. Adânc îndurerați, fiica Aniko, ginerele Sorin și nepotul Andrei.

 

* Suntem alături  de vecina noastră, doamna Melania Paul, în aceste momente de grea încercare când se desparte de soţul drag,

dr. HORIA PAUL.

Bunul Dumnezeu să aline durerea celor rămaşi. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Familia Sferlea.

 

 

COMEMORĂRI

 

* Retrăim mereu aceleași clipe de durere și întristare ca în urmă cu 5 ani atunci când draga noastră soție, mamă, soacră, bunică și străbunică

ELENA CRIȘAN,

a trecut la cele veșnice. Sufletele noastre păstrează vie amintirea dragostei sale. Pentru tot îi dăruim respectul, iubirea și recunoștința noastră rugându-l pe bunul Dumnezeu să îi dea odihnă în Împărăția Sa. Soțul Dumitru, fiicele Viorica și Maria, împreună cu familiile.

 

* Timpul se scurge dar durerea rămâne în suflet pentru tot restul vieții. Ieri, 15 noiembrie, s-au împlinit 5 ani de când scumpa mea mamă,

ELENA CRIȘAN,

m-a părăsit pentru totdeauna lăsând un gol imens în sufletul meu. Te voi iubi mereu și nu te voi uita niciodată! Odihnește-te în pace, suflet bun! Fiica Viorica Ilisie.

 

 

* Cu aceeași durere în suflete și dor nemărginit ne amintim că se împlinesc 6 ani, de când dragul nostru soț, tată, socru, bunic, frate, cumnat și unchi,

VALER BERDIE,

a părăsit această lume. Din lumea nevăzută veghează asupra noastră și ne transmite înțelepciunea, bunătatea, echilibrul și dragostea de care a dat dovadă în timpul vieții. Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în liniște și pace! Soția Lucica, fiica Luminița, ginerele Viorel, nepotul Andrei, surorile Florica și Nelia, cumnații Lenuța și Radu, nepoții Mihaela, Ghiță și Bogdan, cu familiile lor. (6045)

 

* Timpul nu poate șterge durerea, tristețea și dorul din sufletele noastre, după 15 ani, de când soarta ne-a despărțit de scumpa noastră soție, mamă și soacră

LENUȚA AVRAM.

Recunoștință celor care-i vor păstra o clipă de aducere aminte. Dumnezeu s-o odihnească în pace. Vasile, Sorin și Andreea. (6037)

 

* Timpul nu poate șterge durerea și tristețea care s-au așternut în sufletele noastre în urmă cu 21 de ani, când ai plecat de lângâ noi, scumpa noastră mamă, soacră, bunică și străbunică

MARIA PETROI,

din Mierlău. Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace la dreapta Lui. Copiii cu familiile. (6035)