Chiar dacă şoferii care au trecut în ultima perioadă pe Calea Clujului sunt de părere că mai rău de atât nu se poate, totuşi acest lucru se va întâmpla începând de azi. În cursul acestei zile, în apropiere de trecerea peste liniile de cale ferată care traversează Calea Clujului, vor începe lucrările de ridicare a acestor şine, lucru care va determina oprirea circulaţiei pe două din cele patru benzi. Lucrările vor continua şi mâine, după care, ele vor fi reluate miercuri şi joi, când vor fi închise celelalte două benzi de pe partea dreaptă pe sensul de ieşire din oraş.

O săptămână de foc
Calvarul pe Calea Clujului va mai dura probabil câteva săptămâni, abia pe data de 15 august firma Chimprestor având obligaţia să predea frontul de lucru firmei Drumuri Orăşeneşti pentru asfaltare. Până atunci, mai trebuie să trecem printr-o săptămână de foc. Închepând de azi, ca şi cum circulaţia nu ar fi suficient de îngreunată, în zonă vor fi impuse noi restricţii de circulaţie, odată cu începerea lucrărilor de ridicare a liniilor de cale ferată, care străbat Calea Clujului dinspre curtea depozitului Petrom spre cea a societăţii Plastor. Acest lucru presupune ca cele două benzi de pe partea stângă, pe sensul de ieşire spre Cluj, să fie închise. În aceste condiţii, circulaţia în zonă se va desfăşura doar pe partea dreaptă, pe doar două fire de mers. Chiar şi ieri, când circulaţia se desfăşura pe această porţiune pe patru benzi, şoferii străteau în trafic, bară la bar, zeci de minute, mergând cu 3 km/oră. Pentru a se evita blocajele în trafic, şoferii sunt sfătuiţi, ca azi şi mâine să folosească rute ocolitoare.

Ce-o să fie, după Sântămărie?
Săptămâna viitoare, începând de miercuri, lucrările în zonă vor fi reluate, urmând să fie ridicată linia de cale ferată pe partea dreaptă. În ce priveşte asfaltarea, aceasta va începe abia după data de 15 august, termen la care firma Chimprestor are obligaţia să finalizeze lucrările de canalizare din zonă. În acest timp, specialiştii Drumuri Orăşeneşti s-au apucat să facă decopertări ale drumului pentru a vedea ce se ascunde sub asfalt. "Am început să frezăm anumite porţiuni de pe Calea Clujului, să vedem ce-i sub asfalt. În funcţie de rezultate, vom săpa mai adânc sau turnăm direct asfalt", ne-a declarat Leontin Pătcaş, şef serviciu Drumuri şi Poduri din cadrul PMO.

Potrivit obligaţiilor asumate, asfaltarea Căii Clujului pâna la intersecţia cu strada Molier trebuie finalizată până pe 15 septembrie a.c.