Prima tentativă a Primăriei Oradea de a scăpa de "gaura neagră" care s-a dovedit, timp de patru ani, a fi FC Bihor, a eşuat, din lipsă de cumpărători, motiv pentru care, pentru sfârşitul acestei luni, municipalitatea a programat o nouă licitaţie de vânzare.

La prima strigare s-a prezentat doar o singură firmă, cea omului de afaceri Beniamin Rus, care, mai degrabă, a dorit să testeze piaţa, decât să depună o ofertă fermă de a cumpăra Clubul Sportiv. La licitaţia organizată pe data de 17 septembrie, reprezentanţii firmei Selina ar fi omis să depună garanţia de participare, de 671.500 lei, care reprezintă 10% din valoarea pachetului deţinut de Consiliul Local Oradea. De asemenea, din documentaţia prezentată a lipsit notificarea către Consiliul Concurenţei, motiv pentru care comisia de licitaţie nici nu a purces la deschiderea ofertelor tehnice şi financiare. O nouă tentativă de vânzare a Clubului va avea loc pe 30 octombrie a.c. Până pe data de 29 octombrie, firmele interesate de FC Bihor pot să-şi înregistreze la Primăria Oradea documentele de participare, precum şi ofertele tehnică şi financiară. O condiţie esenţială pentru a participa la licitaţie este cumpărarea caietului de sarcini şi a documentaţiei de privatizare. Din păcate, până la această oră nimeni nu s-a adresat Primăriei Oradea pentru a intra în posesia acestor documente. Singura firmă care mai rămâne în cărţi este Selina, cea care are deja procurate documentele necesare. Rămâne de văzut dacă la acest nou termen de vânzare Selina va pune capăt tatonărilor şi va veni cu o ofertă fermă. Conform anunţului de licitaţie, preţul de pornire a licitaţiei este de 81,84 lei/acţiune, respectiv 6.714.478 lei/pachet.

Potrivit procedurilor legale, administraţia locală orădeană nu este obligată să accepte oferta făcută de firmele participante, procedura de vânzare putând să se repete până ce se obţine preţul dorit.