În istoria noastră, din păcate, momentele de demnitate pot fi numărate pe degete. De trădare au pierit însă Burebista, Decebal, Mihai Viteazu, Brîncoveanu, Ion Vodă cel Cumplit, Vlad Ţepeş, Tudor Vladimirescu, Horia-Cloşca şi Crişan, Bălcescu, A.I.Cuza, Ion Antonescu, Ceauşescu.

 

Nu suntem singura ţară din lume lovită de trăznetul "tranziţiei", dar, spre deosebire de noi, alte ţări nu au permis distrugerea avuţiei naţionale, n-au permis umilirea şi batjocura nimănui.

În numele unei toleranţe milenare am ajuns să-i uimim pe toţi cu ruşinoasa noastră laşitate, cu răbdarea a tot felul de umilinţe, deşi ni se cântă de două ori pe zi "Deşteaptă-te române". Singurul domeniu unde putem da lecţii şi altora este impozitarea, la noi ca la nimeni, ni se impune impozit pe impozit, vorba lui Adrian Păunescu, "În ţara lui Impozit Vodă, numai telepatia a rămas neimpozitată: Poporul dă şi statul ia cât poate / Guvernul papă cu plăcere toate / Şi-i mai rămâne totuşi din greşeală / Un strop şi pentru criza mondială".

De douăzeci de ani, ţara noastră este condusă de o clasă politică slugarnică, incompetentă, avară, lipsită de ruşine, care a reprezentat şi reprezintă într-un mod strălucit interesele altora, numai ale poporului român nu. Setea de putere şi parvenire e atât de mare încât toate Guvernele s-au făcut preş în faţa UDMR-lui, executând ele însele, cu multă rigoare, programul revizioniştilor unguri, legitimând toate acţiunile antiromâneşti, acceptând şi participând la tot felul de serbări ale Ungariei pentru a-şi evoca trecutul pe teritoriul ţării noastre, toate cu caracter "mondial", pentru a înfăţişa lumii o altă dimensiune a micului popor maghiar. Nu mergem mai departe de evenimentul din 15 martie, din municipiul nostru, când conducători de instituţii şi de partide au purtat coroane, ţanţoşi, arătându-şi ataşamentul vizavi de manifestaţie, iar pe de altă parte, grupuri, în special tineri, crescuţi sub umbrela UDMR, care ne făceau ţigani, venetici pe vatra noastră strămoşească. Această atitudine trufaşă, manifestată de UDMR, reprezintă un atentat inadmisibil la integritatea şi suveranitatea Statului naţional român. De unde interesul UDMR să glorifice armatele maghiare pe teritoriul Transilvaniei, unde la 1848 au pârjolit totul, ucigând peste 40.000 de români, distrugând sute şi sute de Biserici şi Mănăstiri? Ruşine să vă fie tuturor celor care călcaţi în picioare demnitatea poporului român. Cât de actual este azi poetul naţional M.Eminescu: "Astă plebe, ăst gunoi / A ajuns a fi stăpână / Şi pe Ţară şi pe noi".

PS: O întrebare adresată dlui primar: "Când şi unde va fi reamplasaă statuia Independenţei demolată din Centrul Civic. Sau nu sunt bani? Bine că sunt bani pentru grupul statuar ridicat de UDMR - 5 miliarde lei, oare cine sunt şi ce reprezintă ei pentru cei 94% din populaţia ţarii?"