Mai nou, orice ploicică e potop apocaliptic. Ciclonul Ashley s-a dovedit a fi un fâs. Nu e prea clar, dar gurile rele zic că „alarma meteorologică” a fost pusă la cale de echipa lui Ciolacu. Avea el nevoie de o inundație în avans, la care Nicu să nu ajungă. „Marcel, fă-te că lucrezi!”. Una peste alta, vorba unui mucalit: „Țară de rahat, cicloane de rahat!”. Pentru acest sfârșit de săptămână s-a anunțat o altă urgie. Din seria Petrică și lupu`. Probabil, meteorologii exagerează din rațiuni preventive. Dacă cumva iese rău, ei pot declare: „Să nu ziceți că nu v-am spus!” * Iliescu dă semne de viață. Fostul președinte a urecheat PSD-ul. „Stânga a coabitat cu dreapta și astfel i-a făcut cadou electoratul”. După alegeri, vom vedea cine, de la cine ș i cât a luat. * Șoșoacă acuză că „serviciile” îi împing „bărbați lucrați” în pat. „Îi bat!”, amenință Diana. În lipsă de alte subiecte, candidata SOS inventează narative. Și uite-o, a devenit de-a dreptul irezistibilă chiar și pentru servicii! Vă puteți imagina ce sporuri de risc, stres, condiții „grele” de muncă, surmenaj etc. ar trebui să încaseze curtezanii plătiți ai Șoșoacăi?! Să avem grijă la buget, zic. * Primarul Piedone e primul candidat pe lista PSD de la Giurgiu. Altul mai bun n-au avut nici pesediștii?! Nu l-au pus la București, fiindcă cenușa clubului Colectiv nu s-a stins încă. E chiar rizibil ca, după cei ai vrut să fii primarul capitalei, să te mulțumești cu a deveni senator de Giurgiu. * PUSL a cert „partenerului tradițional”, PSD, 19 mandate. Tupeu, nu glumă! Dar, până la urmă, partidul Varanului a trebuit să se mulțumească cu numai cinci locuri pe listele lui Ciolacu. E clar, Antenele pierd rating. * Simion și-a „suspendat” campania, pentru a pleca în ajutorul victimelor inundațiilor din Moldova. Două zile mai târziu, liderul AUR și-a depus candidatura la președinție. Între timp a rezolvat tot! La următorul ciclon, zic să-l trimită pe Gigu Auraș să îl potolească.

Cu viza, tot înainte!

* Ce-a mai sărit clasa noastră politică să ne informeze că nu vom mai avea nevoie de vize pentru State. Au și scos șampania de la rece. Bine că n-au sabrat-o, că se răsufla naibii! Cum au mai mușcat-o! Mai e mult până departe, ne-a transmis ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec. Și ar putea fi chiar foarte mult, dacă vine Trump. * Alegerile riscă să mute parada de 1 Decembrie „la o dată care va fi stabilită ulterior”. Eventual mai la primăvară, când va fi mai cald sau după ce-i vom cunoaște pe noii stăpâni. Măcar ei să aibă motive de petrecere, că... nouă nu ne prea dau. * Ludovic Orban: „PNL îl va susține pe Ciolacu în turul doi”. Ups! Adică, generalul nu prinde finala?! * Iohannis e tătuc bun pentru ai lui. Patru consilieri prezidențiali au fost (pro)puși pentru listele PNL. Alții la CNA, BNR ori prin ambasade. Nimeni nu rămâne în urmă! Trai, nineacă, pe banii poporului! * Și asta nu e tot. Președintele a decorat liceul sibian la care a fost cândva profesor cu „Meritul pentru învățământ”. La Colegiul „Brukenthal” predă și prima doamnă, dar și mai important trebuie să fi fost faptul că școala i-a ținut blocată catedra timp de 27 de ani, interval în care Klaus Iohannis a evoluat, „Pas cu pas”, de la inspector școlar, primar, până la președinte. Pentru un asemenea servilism, „Meritul în învățământ” e puțin cam mic. * Guvernul vrea să interzică cumulul de salarii de la stat, nu și pe cel al pensiei cu salariul și, desigur, nu pentru toată lumea. O măsură bună, aplicată nici pe jumătate. Până să devină meritocrație, România e o gerontocrație. * Vila de protocol a președintelui, de la Neptun, a fost „dotată” cu trei mini terenuri de golf, găurile, în peluză și în bugetul de stat, s-au dat evident de dragul „conducătorului iubit”. Asta pe lângă terenul de tenis și piscina recent modernizată cu câteva sute de mii de euro. Dacă Iohannis mai prindea un mandat, pe șmecheria încercată cu PNL, își făcea și pârtie de schi cu linia de finiș la malul mării. * Cu această controversată ocazie, Rareș Bogdan n-a putut să rateze ocazia de a-și mai lipi o dată buzele de dosul prezidențial. Terenul de golf al președintelui e „un tăpșan pe care au tăiat unii iarba mai scurt și au făcut trei găuri”. Hopa, avem un președinte de țăpșan sau de maidan?!

Din tranșeea gândirii

* Ca să-i justifice cumva locul pe lista PSD, Marcel Ciolacu zice că Ponta nu e băiat rău, dar e „mai arogant decât acceptă românii”. Deci, puneți arogantul pe listă? Trebuie musai să aibă și social-democrații un Rareș Bogdan al lor. Dar să fie și un reciclat, parcă e prea mult! * La BNR nu s-a schimbat nimic. Turnătorul Isărescu e pus pe viață. * Guvernul a rupt din sărăcia lui de buget niște bani, ca să cumpere în folosul BOR două imobile, în Franța și Italia. Ciolacu e credincios, crede că Bunuțu` îi poate băga niște voturi în urne. Până la urmă, frauda electorală, indiferent de mijloace, e sfântă!(?) * Pe aceeași filieră. Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a fost propus de Guvern ca membru al CNA. Nu că acum ar fi grozave, dar de aici înainte, programele de radio și televiziune vor fi ca apa sfințită. * Grindeanu a lansat ideea unui premier UDMR. Un vagon de muniție pentru Simon și Șoșoacă, cuplul SS al politicii românești. Nu-s udemeriștii așa naivi, dar nici n-au uitat de vremurile bune în care aveam vicepremier. De fapt, liderul PSD bate șaua maghiară, să priceapă gloaba liberală că au și social-democrații „alternative” pentru guvernare. * Și ce nu face Rareș Bogdan, taman în aceeași zi? Prim-vicepreședintele PNL anunță că partidul său nici nu mai vrea „să audă” de o alianță cu PSD, după alegeri. Să audă poate nu vrea, dar s-o vadă? Poate că liberalii nu vor avea încotro și „mai înghit o broască”. La cum ingurgitează ăștia batracieni, să juri că sunt italieni! * Ciucă sau din tranșeea gândirii: „Nu îmi doresc funcții”. Și când te gândești că el e, totuși, candidatul PNL pentru cea mai înaltă funcție în stat! Fii liniștit nea Spirache, știe tot poporul că mata nu vrei să fii ales, parol! * Alta, cu același autor. „Eu mi-am respectat întotdeauna principiile”. Da, chiar și atunci când s-a jurat că nu va face niciodată politică și, hop!, ne-am trezit cu el prim-ministru.

Diana Îmburdă-lume

* Nicușor Dan a mai semnat o dată! Acum și pentru candidatura lui Ludovic Orban la președinție. După ce, anterior, iscălise în favoarea Elenei Lasconi și a lui Nicolae Ciucă. Edilul capitalei pare prins fără scăpare în dilema cetățeanului turmentat; „Eu cu cine votez?”. Sau „Eu pentru cine mai semnez?” * Șoșo a schimbat macazul, pe Putin îl roade necazul. Mai nou candidata SOS, un obișnuit al reprezentanței ruse la București, se afișează la Ambasada Chinei! E limpede, geopolitica lumii și-a schimbat centrul de greutate după pasul Dianei. Îmburdă lume!* Un fost ministru al Mediului a vrut să intre moca la Salonul Auto București. Tanczos Barna s-a gândit că statutul de fost demnitar îl va ajuta să „șporălească” ăia 70 de lei cât costă biletul la târgul de mașini. Nu i-a mers. Așa s-au învățat ăștia din noua nomenclatură, se cred abonați pe viață la privilegii! * Relația PNL și PSD e pe stand-by. Președintele Ciucă a spus că e vorba de „o pauză operativă”. Ostilitățile vor continua? Și mai contondent, purtătorul de cuvânt al liberalilor a anunțat moartea coaliției. „Coaliția este ruptă, din punctul meu de vedere, noi administrăm în momentul de față guvernarea”, a zis Ionuț Stroe. Un fel de aflare în treabă românească sau aflare la putere specific liberală. Minim de implicare, maxim de beneficii. Fain vă stă! * Nicușor Dan se joacă de-a politica. Primarul Bucureștilor are listă cu 20 de solicitări pe care le va prezenta candidaților la prezidențiale și parlamentare. De răspunsul acestora la jalba lui Nicușor urmând să depindă sprijinul său electoral. Au să-i promită toți, tot ce vrea el. Ce-i costă? Iar, în ce-l privește pe primar, putem deja să anticipăm că și el le va promite tuturor, fiindcă îl știm prea bine, e „imparțial, ca tot românul”. * Miron Cozma a fost la un pas distanță să ia încă o dată cu asalt România. Ce ghinion, candidatura „Luceafărului huilei” a fost respinsă de Biroul Electoral! Motivul; ortacul suprem reciclase semnături de susținere de pe alte campanii electorale în care și-a mai testat popularitatea. Dacă morții pot să voteze, de ce n-ar putea să și semneze?!

Recordurile de pomină ale lui Klaus

* Ufff! Ce ușurare, Geoană și-a depus candidatura. * Același Geoană care se încurcă din nou în relații dubioase cu Rusia. Presa a dezvăluit să apropiați ai săi au legături dovedite cu amici de-ai țarului Putin. Pentru că „prietenii prietenilor tăi sunt și prietenii noștri”, nu-i așa? * În replică, Geoană și echipa lui au lansat pe piață informații neadevărate despre jurnalistul care a scris articolul. Cică Attila Biro ar fi vrut să-i ia gâtul procurorului general al Bulgariei. Bine măcar că n-a zis că e ungur! „Ziua și gafa. Geoană se compromite singur”, a comentat rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Singur și cu repetiție s-ar putea spune. * Apropo, știți ce salar avea Mircea Geoană la NATO? 20.000 de euro pe lună și, după cum spune el, „anumite chestii de protocol”. La ce mai candidezi, domnule?! Vezi-ți de pensionara ta! * Emil Boc e mai diplomat decât s-ar crede sau l-a luat gura pe dinainte, ca pe păcătos. „Chiar dacă nu e cel mai bun, Ciucă este cel mai potrivit pentru a ocupa funcția de președinte”, a declarat primarul de la Cluj. Asta sună ca și cum Boc ar fi vrut să-i spună șefului său de partid, fără să-l supere, că această candidatură rămâne, totuși, o greșeală. Și că altul, eventual însuși Boc, ar fi mai bun. * În numai doi ani de mandat, Klaus Iohannis a cheltuit 25 de milioane de euro (!) pentru deplasări în străinătate. În 2024, are toate șansele să își doboare propriul record. Doar până în august, șeful statului a tocat 20 de milioane. Facturile Președinției au crescut de patru ori, în ultimele două mandate. Și Iohannis, scumpul de el ar mai vrea... * Listele de potențiali deputați ale PNL și Forței Dreptei pentru diaspora au fost invalidate de BEC, fiindcă nu respectă principiile „egalității de gen”. E clar, dreapta are o problemă cu femeile. Cel puțin în politică! * Ciolacu marchează și înscrie. Premierul României l-a confundat pe fostul său omolog portughez cu fotbalistul Rui Costa, numele corect al politicianului lusitan fiind Antonio Costa. Încă unul care, la fel ca George Simion, și-a construit cultura generală la galerie! * Zilele trecute presa germană lansa știrea a unui pensionar român i-au fost confiscate bijuterii în valoare de 650.000 de euro. Ceea ce a atras atenția vameșilor germani a fost ceasul de 150.000 de euro, de la mâna bietului pensionar român. Surpriză! „Suspectul”, care ar fi încercat să fenteze fiscul german cu plata unor taxe pentru bunuri de lux este nimeni altul decât „regele bordurilor”, Adriean Videanu! Omul, pensionar cinstit ca toți românii de seama lui, a achitat taxele și așteaptă să își „recupereze bunurile”. Ar fi, din partea autorităților germane un adevărat gest de omenie, care ar mai alina bătrânețile, pline de lipsuri, are veșnic tânărului politician de altădată. *

Generalul Spirochet