Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Bihor, care se va întruni azi, se află un proiect de hotărâre prin care forul judeţean îşi declină interesul faţă de achiziţia unei părţi din imobilul în care a funcţionat sediul Clubului FC Bihor.

Casa Darvas la Roche, situată pe strada Iosif Vulcan, este clădire monument istoric şi are în acest moment trei proprietari. Etajul, cu două apartamente, a fost retrocedat vechiului proprietar, care a vândut unul dintre apartamente. Parterul şi subsolul sunt ale Statului Român prin Administraţia Imobiliară Oradea. Imobilul are o suprafaţă construită desfăşurată (cu terase) de 1.678,86 mp, are teren aferent de 785 mp, un regim de înălţime de 16,27 mp (subsol+parter+etaj) din care aria construită demisol este de 546,95 mp, aria construită parter este de 561,57 mp. Consiliul Local Oradea a transmis Consiliului Judeţean Bihor intenţia de vânzare a părţii deţinute din imobil, preţul de vânzare solicitat fiind de 408.200 euro. Potrivit proiectului de hotărâre, conducerea CJ Bihor propune neexercitarea dreptului de preemţiune, motivând că CJ Bihor nu a prevăzut în buget suma necesară achiziţionării imobilului în cauză la preţul stabilit de vânzător.

Totodată, azi, pe ordinea de zi s-ar mai putea găsi şi un alt proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preemţiune pentru Castelul Balc. Consilierii şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra acest imobil, însă nu la preţul stabilit de vânzător de 1 milion de euro.