O mizerie numită DN 76
Ce blestem o fi pe judeţul acesta de s-a pricopsit cu atâţia politicieni incompetenţi? Ajunşi pe funcţii în aparatul de stat îşi umplu vremea cu tăiatul frunzelor la câini şi îşi angajează neamurile ori amantele ca băgători de seamă prin birouri, în timp ce problemele judeţului rămân nerezolvate.
Bunăoară şoseaua dezastru naţional DN 76 Oradea-Deva. În urmă cu puţină vreme conducerea judeţului anunţa că a sosit în Bihor un utilaj minune care va asfalta 2 km de şosea pe zi. Ei bine, câteva zile la sfârşitul anului trecut - cât a permis vremea - o mână de muncitori târau după ei nişte lopeţi pe marginea drumului, iar utilajul pomenit a răzuit şoseaua între cele două sensuri giratorii dintre Oradea şi Sânmartin, apoi a turnat un covor de asfalt pe vreo 500 de metri. După care s-au... evaporat, atât muncitorii cât şi utilajul minune. Nu vezi picior de muncitor pe şosea, dar au apărut în schimb gropile. Şi, inevitabil, înjurăturile de dulce la adresa păcătoşilor care ar trebui să se ocupe de tot ce înseamnă interes public în Bihor. Ia să recapitulăm, pe scurt, cam câţi şefi avem noi în conducerea treburilor publice ale judeţului: un prefect cu subprefectul aferent, plus un întreg aparat de birocraţi şi alte instituţii subordonate; un preşedinte de CJ ales direct, plus alţi doi vicepreşedinţi - un trio care nu se poate lăuda că a făcut ceva concret pentru Bihor de la alegerile din 2012 (poate doar sabotarea proiectului de extindere a centurii Oradei în detrimentul ridicolului drum forestier Şuşti-Moneasa) - plus un întreg aparat de consilieri, funcţionari şi birocraţi, aferim alte instituţii subordonate. Başca o duzină de parlamentari cu angajaţi la cabinete pe bază de pile, relaţii, cumetrii. De cealaltă parte, contribuabili persoane fizice şi firme - cei care le dau salarii celor amintiţi mai sus -, dar care îşi rup maşinile pe mizeria numită DN 76, deşi, plătind rovineta şi celelalte taxe incluse în combustibili, au dreptul legitim să circule pe un drum bun şi sigur. Ceva nu este în regulă, nu-i aşa? Ce ar trebui făcut, concret, în această situaţie? - este o întrebare legitimă. Bihorenii pot ieşi la proteste, cum au mai făcut-o, să le bată obrazul celor care nu au reuşit, iată de peste două decenii, să reabiliteze acest drum. A doua variantă legală este acţionarea statului în judecată pentru recuperarea daunelor provocate de circulaţia pe acest drum. Persoane fizice şi firme ar trebui să deschidă la greu procese, deşi procedura este greoaie şi durează mult, dar ar merita încercat. Şi nu în ultimul rând, când aceşti politruci care ne conduc vor veni la voi să vă ceară votul, să le amintiţi de acest drum pe care nu au fost în stare să-l repare de atâta amar de vreme şi să-i trimiteţi la plimbare.
R.C.
da asa e, vin alegeri dar, ce rezolva, ca acest drum 76 e numai bun cand vin alegerile ca toti asa zisii senatori deputati s.a.m.d stiu sa promita, iar noi fraierii le credem ....
Bihorenii, buni platnici de taxe si impozite, merita o soarta mult mai buna. Atat la nivel de primarie municipala, cat si la nivel de judet factorii de decizie sunt atat de incompetenti, mai mult isi trag suturi in glezne unii altora, incat rezultatele se vad foarte clar. Lipsa unor oameni competenti in a urmari lucrarile incepute, duse pana la finalizare au prdus numai pagube oradenilor si bihorenilor. Nu-I intreseaza decat stampila de pe buletinul de vot. ...Vin alte alegeri...!!!