Adevărul poate fi denaturat prin minciună, dar şi prin tăcere (Cicero). Ei bine, acum asistăm la o altă premieră, despre care am mai pomenit, dar merită insistat. DNA a inaugurat epoca delaţiunii în lumea politică. Tăcerea care învăluia relaţia dintre clasa politică şi clientela politică, interesele multinaţionalelor şi chiar modul în care se obţinea promovarea în politică a fost spartă.

Abia după ce DNA a început să ridice vălul despre afacerile lumii politice au aflat românii amploarea jafului la care erau supuşi. În ultimul sfert de veac nimic nu s-a petrecut întâmplător. Fiecare partid sau alianţă care s-a perindat la guvernare s-a preocupat de interesul naţional exact atât cât s-au preocupat de rezolvarea misterelor zeiţei Hebe. Iată ce spunea rozaliul Hrebe, spre veşnica aducere aminte a norodului păcălit de o clasă politică hoaţă, într-una din discuţiile interceptate prin bunăvoinţa SRI: "Şi zic, hai să-ţi spun de ce fac... îţi spun treaba asta, eu m-am uitat ce s-a întâmplat în toate ţările din Europa de Est, care au intrat în NATO şi în Uniunea Europeană înaintea noastră, că eram în situaţia asta, erau oamenii mult mai avansaţi decât noi, şi am observat următorul lucru, toţi miniştrii care s-au ocupat de privatizare în toate ţările au fost arestaţi, şi-n Polonia, şi-n Cehia, şi-n Ungaria. Bun, deci ăştia au fost arestaţi, toate guvernele, care au făcut privatizări, şi tot ce au făcut pe acolo, zic, mă, oare de ce se întâmplă treaba asta? Păi să-ţi spun... i-am spus şi de ce, domne, când trebe să fim în NATO şi-n Uniunea Europeană, marile... transnaţionale... o să trebuiască să găsească terenul gol" (dosarul retrocedărilor de pădure).

V-aţi prins? Trebuiau să găsească terenul gol, înainte de a se deştepta poporul că este furat. Ei bine, gura păcătosului rozaliu a grăit adevărul. Toate privatizările din industria asemănată de Petre Roman cu "un morman de fiare vechi" s-au făcut cu scopul falimentării economiei naţionale. Înstrăinarea resurselor strategice într-un stat responsabil ar fi catalogată drept trădare naţională! Sabotarea agriculturii şi a sistemului bancar naţional este a altă mare lovitură dată interesului naţional. În fine, o altă cale (dar nu ultima, poate este cea mai importantă metodă!) prin care s-a subminat economia naţională o reprezintă politica fiscală îndreptată împotriva investitorului autohton şi a forţei de muncă româneşti. În cârdăşie cu marile firme transnaţionale, multinaţionale, globaliste sau cum vreţi să le ziceţi, clasa politică a impus decenii la rând un sistem criminal de taxe şi impozite.

Efectul: peste trei milioane de români şi-au căutat de lucru în afara graniţelor, iar în ţară investitorul autohton are de ales între a funcţiona legal, dar statul îi ia totul, sau să practice evaziunea fiscală, să dea mită, să şpăguiască funcţionarii publici şi politicienii ajunşi în funcţii sus puse. Iar bietul angajat român se miră de ce are salariile cel mai mici din UE, pensiile cele mai mizere, de ce am devenit un fel de paşalâc în care vizirii îşi răsplătesc uneori supuşii cu mizerabilele pomeni electorale. Toate acestea nu se pot numi oare "subminare a interesului naţional"? Pentru acest gen de infracţiune cei doi Ceauşeşti au fost executaţi la repezeală ca nişte câini turbaţi, iar hoţii de azi se plâng că nu au vopsite gratiile la arest! Şi banii furaţi sunt ascunşi prin bănci elveţiene sau aiurea şi se vor bucura de ei după un an-doi la pârnaie. Pentru că statul nu este în stare sau nu vrea să-i recupereze.

De la democraţia originală a lui moş Ilici la statul modernizat al lui Băsescu şi România lucrului bine făcut a actualului preşedinte un fir roşu a însemnat acest sfert de veac: hoţia şi necinstea a două generaţii de politicieni, funcţionari, magistraţi. Cum procedăm cu ei, că, schimbându-i, se pare că nu se rezolvă nimic?! Şi cei tineri sunt tot prădători. Cred că trebuie schimbat ceva în substanţa acestui popor. Prin legalitate, educaţie şi moralitate. De lege a început să se ocupe DNA-ul. Educaţia e cu oiştea-n gard. Iar de moralitate mi-e şi frică să mă gândesc că se vor ocupa preafericirile lor bărboase, burtoase şi iute ridicătoare de biserici cu nemiluita...