Şi cea de-a treia încercare a executivului orădean de a-i convinge pe consilierii PSD şi PD-L de necesitatea achiziţionării unor imobile pe strada Moreni a fost sortită eşecului. Pe terenul eliberat de aceste clădiri, aflate în proprietatea unei firme, Habitat pentru Umanitate urma să construiască câteva locuinţe sociale. Florica Cherecheş, consilier PNL, nemulţumită de rezultatul votului, i-a ameninţat pe colegii din opoziţie că le va da numerele de telefon potenţialilor beneficiari ai acestui proiect social, pentru a fi sunaţi de către aceştia.

Municipalitatea a propus ieri, pentru a treia oară, achiziţionarea pe strada Moreni a unor clădiri dezafectate, aflate în proprietatea unei firme. Preţul de achiziţie se ridică la suma de 678.570 lei. După dărâmarea acestor clădiri, Asociaţia Habitat pentru Umanitate urma să amenajeze aici 30 de locuinţe sociale pentru familiile nevoiaşe. Costul imens al acestei achiziţii i-a făcut pe consilierii PSD şi PD-L să i se opună. "Proprietarul clădirii de pe Roman Ciorogariu unde funcţionează o grădiniţă vinde imobilul. Unde mutăm copiii începând cu 1 septembrie? Pentru aceste obiective nu găsim bani, dar alocăm bani pentru clădiri care se dărâmă", a obiectat Ovidiu Mureşan, consilier PSD. Proiectul de hotărâre nu a îndeplinit numărul de voturi necesare, consilierii PSD şi PD-L votând împotrivă. Acest vot negativ a determinat-o pe consiliera liberală Florica Cherecheş să aibă o reacţie mai dură la adresa colegilor din CLO. "O să dau oamenilor care vin la mine în audienţă numărul de telefon mobil al consilierilor care au votat împotrivă", a declarat Cherecheş. Consilierul Vasile Petruţ a declarat, în replică, că votul negativ este o consecinţă a tratamentului la care sunt supuşi cei din opoziţie şi că ei procedează la fel ca şi cei aflaţi la putere, care resping orice propunere a lor, amintind faptul că strada Caişilor, pe care locuieşte, a fost scoasă de pe lista de investiţii a societăţii Electrocentrale. Acuzaţiile nu s-au oprit aici, în dispută intervenind şi primarul Oradiei, care nu a ratat să-i reproşeze adversarului său politic, Petruţ, faptul că în anii precedenţi strada Caişilor a beneficiat de sume importante de la buget.

Chiar dacă acest proiect nu a trecut, aleşii orădeni au căzut de acord totuşi asupra construirii de blocuri ANL pe strada Octavian Goga, pe terenul fostului poligon auto. Însă nici acest program social nu poate fi considerat un succes, în condiţiile în care de la 400 de apartamente s-a ajuns la 132. O parte din suprafaţa de pe Octavian Goga a fost cedată Episcopiei Ortodoxe, care urmează să construiască aici o biserică. Astfel, suprafaţa de teren ce putea fi alocată blocurilor pentru tineri a fost substanţial redusă pentru a satisface doleanţele unui grup restrâns de interese...