Domnilor emanaţi şi superdemocraţi cocoţaţi la putere, aţi adus ţara şi pe cetăţenii ei în situaţia dezastruoasă de acum, care este similară cu cea de după un catastrofal război, cu aproape toată economia distrusă, iar pentru această crimă economică sunt vinovaţi tot alţii şi nu voi.

Acum cetăţeanul de rând este tratat ca un nimeni, iar pensionarii sunt trataţi ca o generaţie expirată, care prin diverse metode trebuie eliminată.
Metodele de eliminare rapidă sunt pensiile mici şi o serie de drepturi fictive privind asistenţa medicală, gratuitatea medicamentelor şi a tratamentelor. Farmaciştii, când văd reţete gratuite, prima lor grijă este să găsească înlocuitori mai ieftini, dar şi mai ineficienţi pentru medicamentele pescrise de medic şi să pretindă bolnavului să plătească 20-30% din valoarea medicamentelor din reţeta modificată de dânşii, astfel că gratuitatea devine parţială sau totală atunci când ţi se spune că s-a epuizat plafonul pentru medicamentele gratuite şi deci trebuie să le achiţi integral.
Situaţia este similară şi în cazul analizelor şi investigaţiilor de laborator, pentru că, deşi ai gratuitate, nu ţi se fac decât dacă le plăteşti, iar obţinerea unor bilete de tratament este un coşmar.
Această generaţie expirată a pensionarilor şi a bolnavilor cronici a construit în condiţii grele o industrie, o agricultură destul de performantă, locuinţe şi aceste spitale, policlinici, laboratoare şi staţiuni de tratament, iar acum este tratată ca o măsea stricată, deşi, cu puţin efort, se pot elimina deficienţele actuale de organizare din farmacii, spitale şi laboratoare finanţate în totalitate de stat, care să asigure tratamente şi medicamente. Prin această organizare se va elimina statul la cozi a bolnavilor, modificarea reţelelor şi se va asigura gratuitatea medicamentelor, decontarea valorii biletelor de călătorie şi tratament ce nu au fost utilizate de către casele de pensii. Prin respectiva măsură, această categorie de persoane va beneficia de drepturi care acum sunt doar pe hârtie, nefiind practic aplicate.
Motivaţia că nu sunt bani nu este adevărată, întrucât aceşti oameni prin munca şi contribuţia lor au lăsat revoluţionarilor şi emanaţilor acestora o ţară fără datorii cu fonduri şi creanţe substanţiale, care au dispărut ca boarea de vânt, după care au răsărit peste noapte marii îmbogăţiţi dintre care unii fără să fi făcut nimic, au fost doar "băieţi deştepţi".

Menţionez că prin acest articol nu am solicitat statului niciun drept în plus faţă de cele prevăzute de legile actuale, ci doar am propus un mod practic de respectare şi punere în aplicare a acestor drepturi legitime pentru beneficiarii lor.