Aud că Vladimir Putin se teme de Covid. Toți cei care doresc să-l întâlnească trebuie mai întâi să stea într-o carantină de două săptămâni. Din această cauză mulți renunță. Probabil că face asta de luni bune. Dacă este așa, atunci ceea ce trăiesc ucrainienii acum are și o explicație de ordin medical: Starea de izolare a lui Putin i-a accentuat psihopatia și l-a condus spre acest act nesăbuit. Orice om care stă într-o perioadă mai lungă de izolare devine mai irascibil, mai impulsiv, mai lipsit de simțul echilibrului. Dacă este vorba de un om obișnuit mai treacă meargă... suferă doar apropiații lui. Când acel om conduce unul din statele cele mai puternice și mai bine înarmate, situația se schimbă.... Simplu, revoltător și trist.

Deocamdată ucrainienii – spre cinstea lor - rezistă. Conduși și inspirați de un președinte cum nu am mai văzut, încurcă serios planurile rușilor. Cu cât se prelungește conflictul, cu atât mai rău va fi pentru psihopatul de la Kremlin. Opoziția din țara sa probabil că va crește, presiunile și sancțiunile internaționale vor crește și ele. Viitorul nu îi va suna bine.

Ce mă îngrijorează este ce va face în momentul în care se va simți încolțit? Butonul nuclear este lângă degetul său. Va reuși cineva să-l oprească?