* Duminică, pe nepusă-masă, preşedintele s-a dus în Piaţă. A fost, pentru el, un veritabil exerciţiu de voinţă. Ceva între baia de mulţime şi o ploaie de zoaie. Câteva lucruri sunt cât se poate de clare, manifestanţii erau deja cam puţintei. Dar, nici aşa nu s-a putut lega un dialog adevărat. Iohannis a constatat, oarecum distant, că e "multă revoltă" în rândurile manifestanţilor. Şi cu asta, basta!

* Cam greu, cam târziu, Oprea a înţeles tâlcul demisiei lui Ponta. Aşa că, a plecat şi el. La fel ca fostul său şef, crede probabil că aşa îşi va salva pielea, că, până la alegerile de peste un an, multe se vor uita şi, poate, cu puţin noroc, sprijinindu-se pe lozinca interesului naţional, "se mai alege o dată".

* Numele lui Ion Ţiriac e circulat pe la bursa potenţialilor premieri interimari. Doamne apără! Am şi uitat că, de curând, propunea să dăm fiecare câte 50 de euro, pentru găzduirea imigranţilor repartizaţi în România?!

* După nici zece zile, gata, ţara nu se mai mişcă. În termeni politici, a fost "stabilizată". Politicienii îşi fac jocurile ca mai înainte. PSD propune pentru funcţia de prim-ministru un om de-al său, pe viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea. Tăriceanu vrea "guvern politic". Fără el nu se poate! Negociază cu Dragnea o nouă formulă parlamentară. Ce repede am uitat că, ieri, strada cerea anticipate?!

* UNPR o întoarce ca la Ploieşti şi, trădând practic PSD-ul, adoptă formula preşedintelui, aceea a guvernului interimar. Dacă a zis preşedintele, în Piaţă, că "anticipatele nu rezolvă criza", de bună seamă că aceasta e cea mai bună soluţie. Bună pentru partide. Că, să fim serioşi, de oameni nu s-a ţinut cont nicio clipă.

* Şi liberalii s-au dus la consultările de la Cotroceni cu un gând şi au ieşit cu o idee, cea a preşedintelui. La intrare ziceau că vor anticipate, apoi că un guvern tehnocrat ar fi parcă o soluţie mai bună.

* Şi UDMR a ajuns la concluzia că "nu se pot organiza anticipate". Deci, tot soluţia guvernului tehnocrat e cea mai bună. Mai ales dacă, sub masca independenţei, fiecare partid care contează o să-şi poată plasa măcar câte un ministru în guvernul "independent". Până la urmă, Iohannis e preşedintele românilor sau şeful partidelor?

* Omul lui Iohannis, Dacian Cioloş, a fost un pic pedelist, puţin de-al lui Tăriceanu, acu' s-a dat cu PNL-ul... Mă rog, are faţă şi relaţii de comisar european. Ba mai mult, unii zic că tatăl lui ar fi fost prieten cu Virgil Ardeleanu, securistul poreclit "Vulpea", iar socrul său ar fi fost colonel în serviciile de informaţii franceze. Deci, are tot ce-i trebuie ca să fie premier. Dosaru'i beton, titularul e de fier!

* Pe când vânzoleala cu desemnarea premierului interimar era în toi, profitând de neatenţia străzii, sfidând-o chiar, Camera Deputaţilor a votat că şi primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene, împreună cu vicii, vor beneficia de pensii speciale. Retroactiv! Uite aşa înţelege clasa politică să se schimbe! Numărul celor care au murit, în spitale, din pricina incendiului de la "Colectiv", l-a egalat pe cel al victimelor din seara tragediei. Azi nimeni nu mai iese în stradă. Vieţile celor 28 sunt mai puţin preţioase decât cele ale celor care au murit înaintea lor? Politicienii au mai "furat" o "revoluţie" şi noi habar n'avem.

* Primarul Piedone a fost eliberat din arest. Mai mult, la ieşirea din unitatea de detenţie, a şi fost întâmpinat cu aplauze! În ce fel de lume trăim? Mai rămâne să ni se spună că "sataniştii" de la Colectiv şi-au dat singuri foc, fiindcă erau chinuiţi de dracii din ei. Şi pe ăsta au să-l facă scăpat. Mare lucru dacă nu-l vedem candidat iar! Sigur, un Acar Păun se va găsi pe undeva. Dar e musai să fie mic, peştii cei mari nu suportă consecinţele, de nicio culoare.

* Camera Deputaţilor a ajuns la concluzia că membrii ei nu au bile... Adică nu mai au bile destule pentru procedura votului. Dincolo de faptul că, iată, în Parlament se fură până şi bilele, e clar că trebuie cumpărat un set nou. Deci, din cauza bilelor n-a ieşit tocmai cum trebuia votul în cazul Udrea?! Erau bile lipsă...

* Iohannis a mai pierdut una din cele şase case pe care le are în Sibiu. Instanţa a decis că imobilul deţinut de preşedinte a fost obţinut cu acte false. Nu-l doare capul. Deocamdată stă la Cotroceni. Până la finalul mandatului s-ar putea să găsească o formulă să se facă stăpân şi acolo.

* Urmând cuvintele celebrului Hamlet, Victor Ponta, această Ofelia a politicii româneşti s-a dus la mănăstire. Ex-premierul s-a recules chiar la trei mănăstiri: Costeşti, Bistriţa şi Aronota. Păi, dacă îi place viaţa monahală, ce-ar fi să rămână acolo. Prim-ministru nu va mai fi niciodată, dar, cine ştie?, poate ajunge patriarh.

* Nici poveste! Cică, fostul premier, cu fostul său prieten, Ghiţă şi, poate, cu fostul ministru al Sănătăţii, Bănicioiu, vor să îşi facă un nou partid social-democrat. Aici, evident, ei ar urma să fie şefi. E clar, numai Iliescu este etern în vechiul FSN!

* Întrebat de un reporter dacă bucureştenii vor mai avea apă caldă şi căldură după falimentul regiei de profil, primarul interimar, Ştefănel Dan a răspuns, sincer, că el şi-ar băga ceva, pe undeva... S-ar părea că generalul Oprea, comandantul primarului interimar de la Capitală, a neglijat problema războiului psihologic şi, iată, răcanu' a clacat, în direct şi la oră de maximă audienţă.

* În ciuda atentatelor care au avut loc la Paris, la noi nivelul de alertă antiteroristă a rămas neschimbat. După ce au aflat despre tragedia din clubul "Colectiv", teroriştii au ajuns la concluzia că România nu este o ţintă pentru ei. Noi putem să ne omorâm între noi şi fără ajutorul islamiştilor.

* De fapt, miza atentatelor ISIS împotriva europenilor îi vizează şi nu prea pe aceştia. Ideea ar fi să forţeze închiderea frontierelor UE. Dacă imigranţii vin şi tot vin, teroriştii, în lipsă de "clienţi", vor ajunge ca, mâine - poimâine, să se împuşte între ei.

* Ieri, Cioloş şi-a anunţat guvernul. Să vedem, să cântărim... oare iarăşi să ieşim? *

Cetăţeanul surmenat