Luni: Umblă vorba că preşedintele PC, Daniel Constantin, ar fi căzut în dizgraţia Varanului. Fiindcă tot nu are altceva mai bun de făcut în următorii ani şi cum „duşmanul" Băsescu e pe ducă, Voiculescu şi-a concentrat atenţia asupra jucăriei pe care o alintă cu titlul pompos de Partidul Conservator. Cineva trebuia să plătească fiindcă Ponta a pierdut alegerile, iar vicepremierul are un profil ca turnat pentru postura de ţap ispăşitor. Mai mult, cică s-ar pregăti o fuziune cu PLR, fiindcă partidul lui Tăriceanu, oricum, nu are nicio şansă să se înscrie la tribunal. Copreşedinte ar urma să fie însuşi Piedone. Astfel se va naşte primul partid al lumii condus de doi bărbaţi fotomodel. Îşi mai aminteşte cineva că, demult, se punea la care chiar o astfel de formaţiune politică? Uite! Încă o fuziune, cu fâţele din show-biz şi PLR-PC devine partid de guvernământ.

Marţi: Cum toată România s-a culcat pe-o ureche, după efortul colosal de a îl alege pe Iohannis preşedinte, Parlamentul s-a gândit că acum e momentul să dea lovitura. Aleşii neamului, scumpii de ei, pun la care o reformă a propriilor pensii. După un singur mandat, un parlamentar ar urma să aibă o pensie mai mare cu 2.000 de lei, decât ceea ce i s-ar fi cuvenit în „civilie". La trei mandate discutăm deja de patru mii! Ca să fie clar e vorba de 20 şi, respectiv, 40 de milioane. Merită băieţii! Ăia care n-au furat cât să intre în atenţia DNA trebuie şi ei să beneficieze de oarece compensaţii. Că, se ştie, prostia se plăteşte!

Miercuri: Luat ca şi clasă, omul politic român e incapabil să înţeleagă ceva. Şi totuşi conduce! Votul prin corespondenţă tocmai a fost trântit de Camera Deputaţilor. Faptul că mii de români n-au putut să voteze, doar acum o lună, n-a fost pentru ei decât un argument propagandistic. Toţi visează să manipuleze în continuare rezultatul alegerilor. E clar de ce. E mai uşor să procedezi aşa decât să faci treabă. N-ar fi mai simplu să stabilească măriile lor cine votează şi cine nu ori să se aleagă ei între ei? Proiectul legii a picat şi la Senat. Nimeni n-a avut nimic de zis. Credeţi că le pasă? Hai lasă!

Joi: Victor Ponta pare a fi încă în faza concluziilor postelectorale. Azi a înţeles că a pierdut alegerile din cauza DNA. Aşa că a făcut el ce a făcut de-a lăsat-o pe doamna Kovesi cu un buget de foame. Ei, acum să mai aibă procurorii chef de trimis politicieni pe la răcoare. Lasă-i frate să moară de... grija zilei de mâine! Mai bine decât să moară de grija noastră. Bugetul DNA, redus cu o treime, va trimite o mulţime de procurori în avocatură şi, dacă vor bani, în loc de acuzatori ai baronilor, vor deveni apărători ai acestora. Apoi, n-au decât să înveţe de la clienţii lor cum se trăieşte bine, că au de la cine!

Vineri: V-am spus?! Cum nu i-a fost destul să fie liberal, fiindcă se simţea şi „reformator", Daniel Barbu se vrea acum, musai, musai, şi ministru. Dacă nu e loc la Cultură, batăr la Educaţie. Ne-am fript! Partidul care nu există vrea două ministere în guvernul Ponta IV şi, pe deasupra, un post de vicepremier. Sesizând ridicolul situaţiei, până şi Victoraş simte că ar fi mai inteligent să mai taie din vici. Dar Tăriceanu o tine p'a lui. Încă ceva, încă ceva... Bietul Ponta, nici nu realizează cât e de ridicol, el şi oastea lui de strânsură. Taie două ministere, dar mai face unul! Ce să-i faci „Cârlanului", dacă ţine de funcţie? Ştie şi el, săracu', că, oricum, alta nu mai pupă!

Sâmbătă: Partidul foştilor şi viitorilor securişti o ţine una şi bună, vrea Legea impozitării marilor averi. Reuniţi la Sinaia, liderii UNPR şi-au exprimat speranţa că dorinţa lor va avea efecte vizibile asupra Bugetului din 2015. Greu de crezut. Baronii social-democraţi din PSD nici nu vor să audă de ideea de a da din „prea-plinul" lor statului. Ar fi absurd, fiindcă tot de la stat au luat. Cum să-i impozitezi lui Mazăre iahtul? Şi, dacă PSD o ţine „nu şi nu", cu atât mai bine. Subiectul impozitării marilor averi poate fi un motiv numa' bun pentru a ieşi de la guvernare. Mai la primăvară, când o da colţul ierbii... Şi, neapărat, cu condiţia ca domnul Oprea să primească, de la preşedintele Iohannis, personal, bastonul de mareşal.

Duminică: Ultima aroganţă a lui Victor Ponta, dar nu cea de pe urmă, e să recunoască faptul că, în campania electorală, a fost „arogant". Bietul de el, s-a tot gândit la demisie... Până când a decis s-o uite. Cine are timp să-l creadă. Povestea asta seamănă tot mai mult cu „sinuciderea" lui Năstase. Vorbă goală. Acum, tocmai se sacrifică de dragul visului USeList. Mai face un guvern, mai face un buget. „De-aş mai duce-o pân' la vară...". Cât de penibil sfârşesc politicienii români!

Cetăţeanul surmenat