Luni: Ideea de a îi obliga pe aleşii locali să opteze pentru partidul din care vor să facă parte este asumată, mai întâi, de vicepremierul Liviu Dragnea şi, ulterior, de însuşi Victor Ponta, şeful Guvernului. Până la sfârşitul săptămânii, mânăria asta, care nu are precedent nici măcar în celebrele republici bananiere, a devenit literă de lege. Mai mult, primarilor şi consilierilor locali li s-au dat chiar 45 de zile ca să se gândească bine în ce partid le-ar sta mai bine. Dacă îi întrebi, toţi politicienii, chiar şi ăi din PSD, sunt împotriva preacurviei. Dar, la modul practic, migraţia politică li se pare acceptabilă, în situaţia de faţă, e dezirabilă chiar! După cum merg lucrurile, s-ar putea să nu fie departe vremea când în numele PSD şi a „şapte milioane de români", Ponta se va proclama: preşedinte, premier, primar şi unic consilier. Evident, pe viaţă!

Marţi: Patru miniştri din Guvern sunt acuzaţi că au mimat donarea de sânge. Ioana Petrescu, Titus Corlăţean, Robert Cazanciuc şi Eugen Teodorovici s-au dus, cu alai de presă după ei, ca să arate lumii cum se „jertfesc" domniile lor pentru bine poporului, până la sânge! Dar, ce să vezi! Există indicii serioase că, în spatele paravanelor de la Centrul de Transfuzii Bucureşti, n-a curs destul sânge. Unul dintre membrii guvernului era sub tratament medical, iar ceilalţi trei nu au avut, din câte se pare, destul sânge în vene pentru a dona. E clar, tot sângele politicienilor se află în limbă. Având asemenea conducători, România ar trebui să fie cea mai liberală ţară de pe faţa pământului. Fiecare om trebuie lăsat să se descurce cum poate, că de la ăştia nu ai ce aştepta.

Miercuri: Aşteptat, în poartă, de preşedinte, Victor Ponta nu s-a mai dus la Cotroceni pentru ceremonia punerii în funcţie a noului ministru de la Buget, Darius Vâlcov. Iritat nevoie mare, preşedintele a inventat nişte cutume niciodată invocate până acum şi a amânat momentul. „Ce mai freamăt, ce mai vuiet"! Băsescu face declaraţii de presă în care ridică nişte semne de întrebare cu privire la asumarea, de către premier, a numirii făcute pentru noul membru al Cabinetului. Premierul reacţionează dur: „Ori minte, ori e nebun". Văzându-i, nu poţi să nu te gândeşti, cu o justificată îngrijorare, că după prezidenţiale, viaţa noastră politică va intra sub un nou regim, fără sare şi piper!

Joi: Prietenia e prietenie, politica, politică, da' afacerile-s pe bani! Din micuţa sa celulă, fostul ministru liberal Relu Fenechiu pretinde partidului să-i achite o factură de 950.000 de euro, restantă încă de la campania lui Antonescu pentru prezindenţialele din 1996. Dintr-un anume punct de vedere are şi el dreptate. Dacă partidul nu l-a scăpat de puşcărie, n-ar fi firesc să îşi recupereze „contribuţia"? O parte din milion s-ar fi dus, cică, pe pături şi treninguri. Deci, liberalii au depăşit momentul istoric al „clasicelor" găleţi şi sacoşe. În plus, iată că şi politica poate să ţină de cald. E drept, însă, într-o foarte mică măsură. Cică, fiind la răcoare, Fenechiu a şi făcut reumatism.

Vineri: Pe lângă cei doi eroi principali ai scenei noastre politice, mai sus amintiţi, opoziţia pare formată din nişte nostimi copilandri. Vasile Blaga zice: „În ianuarie demitem guvernul!". În ianuarie, anul...? Klaus Johannis: „Pleacă Ponta, pleacă PSD". Pleacă, pleacă, dar când? Fără niciun fel de argumente, fiindcă ideea că, după legiferarea traseismului, primarii puterii vor da năvală în ACL nu poate fi luată în serios, opoziţia pare că îşi face curaj. Chiar are nevoie! Deoarece neamţul, cât o fi el de neamţ, şi-a dat cu stângu'n dreptu', anunţând, chiar a doua zi, că liberalii şi democraţii nu vor primi primari migratori. Şi asta rămâne de văzut!

Sâmbătă: Războiul din Ucraina, bătălia de la Bucureşti. Fiindcă, pe bune, în curtea vecinilor conflictul e din ce în ce mai sângeros, Băsescu cere, public, mai mulţi bani pentru armată. De data asta premierul e lămurit. O spune pe şleau, Băsescu nu e nebun, „Băsescu minte"! Şeful guvernului susţine că, de când e el la putere, Armata Română a primit, în mod constant, sumele de care are nevoie. La cât sunt de responsabili politicienii noştri, nu ne mai rămâne decât să sperăm că, niciodată, nu va fi nevoie să aflăm adevărul adevărat. Că, dacă au dat bani cum au donat sânge, e vai de capul nostru...

Duminică: William Brânză, un fost pedelist, candidează şi el la alegerile prezidenţiale, din partea ecologiştilor. S-ar putea spune că vine pe locul lăsat liber de Cristian Diaconescu, cel care a anunţat că îşi retrage candidatura şi o va sprijini pe Elena Udrea. Poate face asta din recunoştinţă pentru că blonda i-a înfipt tocul în spate, pe linie de partid! În această chestiune, ca la orice „negociere" în genunchi, esenţial este, vorba bancului ăla, la ce nivel te afli. Ei, dar mai sunt şi veşti bune! S-ar părea că Elodia ar fi fost descoperită şi s-ar afla undeva în spaţiul UE. Poate se întoarce în ţară să candideze şi ea la preşedinţie. Sigur, o ştiu mai mulţi decât pe Nuţi.

Cetăţeanul surmenat