Luni: Nu e încă prea clar când o să ne bage în Schengen şi în zona euro, dar, deocamdată, Europa ne-a scos mortu' din casă. Tradiţia priveghiului urmează să fie întreruptă prin lege. Ca să nu facă impresie proastă, Biserica Naţională nici n-a îndrăznit să protesteze. În schimb, s-a angajat să ajute comunităţile locale să amenajeze capele la oraşe şi sate. Bonus, aleşii poporului pregătesc o lege care să reglementeze felul în care românii îşi vor putea face ieşirea din lume. Legea funeraliilor va lărgi sfera drepturilor civile ale românilor până dincolo de moarte. Astfel, încă din timpul vieţii, vom putea decide dacă vrem să fim incineraţi ori ba sau dacă înmormântarea va fi asistată de preot şi de care anume. Din păcate, toate astea nu ne vor face să trăim mai bine... decât după moarte.

Marţi: PNL şi PSD nu se pot despărţi. Nu c-ar fi legaţi de „un fior etern", ci fiindcă nu pot împărţi o datorie de circa două milioane de lei, rămasă din campania electorală. După ce le-au propus pesediştilor să se întâlnească, pentru a decide în favorarea unui „divorţ prin acordul părţilor", liberalii au fost nevoiţi să constate că nu se pot face disponibili pentru noua relaţie cu pedeliştii, din pricina datoriilor contractate pe parcursul căsniciei anterioare. Una din posibilele soluţii e aia clasică cu tăierea în două a televizorului, a datoriei şi a dormitorului. Dar, fiindcă nici PNL şi nici PSD nu pare c-ar vrea să achite nota de campanie, liberalii se văd obligaţi la bigamie. Cum s-ar zice, creştini declaraţi şi socialişti după hârtie.

Miercuri: Aproape fostul şi aproape viitorul preşedinte al României s-au dat iar în stambă. O fi Băsescu turbulent, dar Ponta parcă ţine morţiş să-i semene ca un fiu. Ideea că preşedintele l-ar fi „păcălit" pe premier să semneze pactul de coabitare, aşa cum a sugerat un jurnalist, în cadrul unui interviu televizat, l-a enervat pe premier. Ponta a comunicat că rupe înţelegerea. Pe cât de bine putea să dea ca gest de campanie, pe atât de neinspirată pare mutarea, din perspectiva relaţiilor internaţionale. În stilul său caracteristic, preşedintele a sucit-o iar, a răsturnat situaţia. Lăsând să pară că îşi asumă o parte din vină, preşedintele l-a urecheat părinteşte pe premier, sfătuindu-l să se mai gândească. Acum rămâne de văzut cum iese Ponta din poanta asta.

Joi: Nici nu s-au stins discuţiile legate de implicarea Bisericii Ortodoxe în campania electorală, nici nu s-a uscat cerneala pe comunicatul Patriarhului, care tocmai ne-a dat asigurări că Dumnezeu e neutru din punct de vedere politic, că iar şi-a băgat, să mă iertaţi, Ponta coada. S-a aflat că, de luna trecută, 19.000 de cântăreţi bisericeşti - atenţie, aparţinând mai multor culte creştine - urmează să fie încadraţi cu leafă de la stat. Blagoslovenia guvernamentală a trecut prin Ordonanţă de Urgenţă şi a fost ţinută la mare secret. În vreme ce creditorii internaţionali, trimişi acum în vacanţă de acelaşi Victor Ponta, ne tot reamintesc că trebuie să reducem numărul bugetarilor, statul român se poartă de nici nu mai ştii dacă e de factură laică sau religioasă. Situaţia pute, numai Dumnezeu ştie ce-o fi după alegeri! Dar, până atunci, cineva îşi mai poate trece în cont, lejer, vreo 40.000 de voturi. Se pare că voturile, ca şi banii, nu au miros. Deci, să fie primit!

Vineri: Mare număr de circ: Varanul în cuşcă! Cum s-ar zice: Zece ani de puşcărie, că-şi bătu joc de domnie. Asta e varianta Antenelor. Din punctul de vedere al instanţei, lucrurile sunt mult mai clare. Dan Voiculescu & comp. au intrat la pârnaie pentru o afacere în care s-a constatat un prejudiciu, la stat, de circa 70 de milioane de euro. Judecătorii au dispus confiscarea sediilor firmei Grivco şi al Antena 1, respectiv 3. De aici, un adevărat scandal, dovadă că Mogulul, pensionar, sărac şi securist, se confundă cu cele două instituţii de presă care, la rândul lor, i-au fost cel mai vocal avocat. Înainte să-i plângem de milă, eu zic că ar trebui să răspundem sincer la o întrebare: oare câţi români n-ar accepta să facă un an de detenţie pentru 7 milioane de euro?

Sâmbătă: Dacă autorităţile române n-au reuşit să cadă de acord cine ar trebui să aibă curajul de a-i interzice să mai pună piciorul dincolo de Vama Borş, liderul Jobik, celebrul Vona Gabor, şi-a făcut şi zilele acestea de lucru prin România. În tabăra de vară, căreia unii îi zic paramilitară, din Harghita, Vona face profeţii care se vor apocaliptice cu privire la viitorul României. Cică autonomia Ţării Secuilor nu e negociabilă. Păi, la fel cred şi românii. Deci, în sfârşit, ne-am înţeles?! Şi, dacă-i p'aşa, se pune întrebarea: Cu ce treabă pe la noi, domnu' Vona?

Duminică: La cererea DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stanciu, şi-a petrecut week-end-ul în arest. Marele politician pesedist este acuzat că a pus la cale o reţea de relaţii care a făcut ca toate licitaţiile ce privesc lucrări publice importante din judeţ să fie câştigate de firme apropiate lui. Stanciu se simţea atât de stăpân pe situaţie încât nici nu a catadicsit să se retragă din acţionariatul câtorva din aceste companii, abonate la bani publici. Tot în aceste zile Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, „refugiat politic" în SUA, se va întoarce în ţară. De nevoie, fiindcă aşa a dispus justiţia. Ce mai trag organele de cercetare la barosani, juri c-ar avea plan. Da' lasă că, din decembrie încolo, le trece. Începe prohibiţia!

Cetăţeanul surmenat