Luni: Acum, în prag de vacanţă parlamentară, oamenii lui Felix testează vigilenţa Parlamentului cu o nouă lege a graţierii. Evident, în folosul şefului lor de partid. Păi, dacă e nevinovat, precum o tot zice, de ce? Învăţătoarea care a ajuns senator după ce a făcut greva foamei, Cristina Anghel, propune ca persoanele în vârstă să execute numai jumătate din pedepsele stabilite de instanţă. Şi pe alea, eventual, la domiciliu, nu-i aşa? Ce concentraţie de inteligenţe şi ce emisiuni demascatoare s-ar mai face dacă Justiţia ar oficializa pelerinajul ştabilor de la Antene la reşedinţa permanentă şi obligatorie a liderului lor spiritual!

 

Marţi: Trebuie că ceva scârţâia teribil la Transporturi. Dan Şova, unul dintre cei mai promiţători şi mai versatili politicieni ai tinerei generaţii din PSD, şi-a strâns catrafusele de pe o zi pe alta, retrâgându-se în politică. Ar cam fi primul ministru care dă salariul de la stat ca să facă, la partid, voluntariat. Unele surse spun că tânărul şi impetuosul politician, care s-a mai trezit vorbind fără el, de-a sărit în sus evreimea, ar fi avut o atitudine necorespunzătoare faţă de trimişii FMI. Aproape previzibil. După ce Ponta a trântit uşa în urma "marii finanţe", cineva trebuia să achite decontul politic. Oficial, cică la Transporturi "se făcea multă risipă"... Şi a fost chemat Ioan Rus să pună ordine în lucruri. Adică să nu se mai piardă comisioanele prin gropile din şoselele patriei?

 

Miercuri: S-a făcut dreptate! Da' iar tot numa' pentru cei Aleşi. Parlamentarii au votat, pentru colegii lor de la ţară, că aleşii locali, consilieri şi primari, au voie să facă parte din Consiliile de Administraţie ale firmelor subordonate administraţiilor locale şi judeţene. Altfel spus, s-au legalizat sinecurile micii boierimi locale. Să te ţii, după atâta "secetă", ce înghesuială o să fie pe la porţile regiilor! Partea cea mai proastă e că, precum s-a întâmplat în cazul FC Bihor, oamenii partidului se pricep la un singur tip de politică, cea a falimentului şi a propriei îmbogăţiri. Oricum am privi lucrurile, pentru salariile şi incompetenţa lor, până la urmă tot noi plătim. Interesant e că, aflându-se în opoziţie, PNL a susţinut prin vot această iniţiativă a puterii. Are partidul "faliţii" săi, care trebuie hrăniţi fiindcă altfel pleacă la altă tâţă.

 

Joi: Primarul Bacăului, liberalul Romeo Stavarache a fost reţinut de DNA, cercetat fiind pentru o mită de 2,3 milioane de lei şi 260.000 de euro. Ehe, unde sunt şpăgile de altădată? Unde sunt vremurile boeme în care Remeş şi Mureşan îşi negociau serviciile în caltaboşi şi pălincuţe? Nici nu ştii dacă să plângi ori să te bucuri. S-a stricat lumea ori ameţitoarea creştere a mercurialului la mită e un semn clar al vigorii economiei naţionale? Şi, până la urmă, dacă tot e să bată palma cu dracu', măcar să merite! O fac şi i-au prins, stau o vreme după gratii. Nu i-au prins, s-ar zice că a meritat de două ori şi d'aia au s-o mai facă o dată. Admirabil exemplu de voinţă şi putere!

 

Vineri: Cel mai iubit comic al politicii zilelor noastre, Călin Popescu Năzdrăvanu trimite, chiar în prima zi a Congresului PNL, un important mesaj politic. El, cel care se autodeclarase întors în partid, anunţă că-şi face altă formaţiune politică, pentru care strânge deja semnături, şi că va candida la prezidenţiale. Ce-i nou în chestia asta, în afară de revenirea pe poziţiile de acum vreo două luni?! Aşa o fi când eşti preşedintele Senatului. N-ai ce face şi îţi cauţi de treabă. În ultima vreme, C.P.T. a plecat din PNL, s-a dat cu Ponta, a fost prezidenţiabil, şi-a făcut partid, s-a întors, a lansat o "platformă" pentru salvarea liberalismului şi, acum, face alt partid, candidează iar, etc. E clar, avem de-a face cu cel mai prolific lider politic al zilelor noastre. Tăriceanu a reuşit performanţa de a avea mai multe partide decât neveste.

 

Sâmbătă: Congresul PNL transmite semnale năucitoare. Aşa cum trebuia, Iohannis a fost ales preşedinte, delegaţii au votat pentru fuziunea cu PDL şi au decis că părăsesc Alianţa Liberal Democraţilor Europeni, în favoarea popularilor. Însă nu e clar cine va fi candidatul partidului pentru Cotroceni, fiindcă Antonescu pare să se fi trezit şi a zbughit-o şi el spre linia de start. Vestea cea bună, că marele partid al dreptei se va numi tot PNL, a stârnit reacţii năroade în PDL. Predoiu se ţine de brand. Şi, oare cum ar vrea să-i zică noului partid PN-PD-L? Nici Norica Nicolai nu mai pleacă, aşa cum ameninţa zilele trecute, în cazul în care partidul va schimba familia politică. Ba părea să se simtă destul de confortabil în noua familie politică. În rest, listele cu candidaţi pentru funcţia de vicepreşedinte au circulat mai ceva decât copiuţele la bac' şi d'aia a ieşit o ţâră de scandal. Că te şi miri pentru ce atâta vânzoleală când, dacă o fi să se facă fuziunea, mandatul pentru care se bat e de numai câteva luni?

 

Duminică: Chiar dacă bănuiesc că ar fi vorba de o subtilă politică de deznaţionalizare, eu zic că e bine să ne cheme Verestoy! Conform declaraţiei sale de avere, în numai o lună a anului trecut, senatorul UDMR a împărţit unor neamuri trei clădiri şi trei terenuri aflate în Bucureşti şi Praid. Nu-i bai că familia Verestoy se mută în Capitală, nu cred că echilibrul etnic ar fi pus în pericol, deşi maghiarii nu sunt departe de procentul de la care vor începe să pretindă inscripţii bilingve şi în Regat, e de văzut cât or mai rezista pădurile din jurul Bucureştilor, care oricum nu se simt prea bine.

Cetăţeanul surmenat şi rămas nebotezat