Luni: Încă o privatizare strategică a sfârşit în plop. După eşecul de la Oltchim, Guvernul îşi mai poate trece pe răbojul realizărilor şi tentativa, eşuată, de a privatiza CFR Marfă. Desigur, aşa cum ne-am obişnuit, de mai bine de 50 de ani, în astfel de situaţii mai-marii zilei nu au nicio vină. Cândva vinovaţi erau americanii, astăzi Băsescu e de vină! Culmea e că, după ce n-a fost capabil să-i dea bice Consiliului Concurenţei ca să îşi facă treaba, statul vrea să-l lase pe Gruia Stoica şi fără vreo zece milioane de euro, pe motiv că el ar fi în culpă fiindcă n-a luat ce voia să ia. Vorba aia: "Şi... şi cu banii luaţi". Chestiunea ar trebui să-i fie învăţătură de minte oricărui privat care vrea să facă afaceri cu statul. Sigur, dacă vii din partea ai'laltă, dacă ai propte la stat, adică, se mai schimbă socoata!

Marţi: Culmea plagiatului! Ministrul nostru de Externe a reuşit performanţa, probabil unică în lumea academică, de a se plagia pe el însuşi. Titus Corlăţean şi-a copiat propria carte, i-a schimbat titlul şi câteva note de subsol, şi a făcut-o probă la dosar ca să ajungă universitar. Dincolo de faptul că gestul se înscrie în milenara tradiţie autohtonă conform căreia ne furăm singuri căciula, e de remarcat că ditamai ministrul de Externe al Guvernului a făcut asta pentru o catedră la Universitatea Foarte Creştină "Dimitrie Cantemir". La câţi granguri din politică s-au adunat acolo, reuşea şi fără să se autociteze. Oricum, de la precedentul Ponta încoace, plagiatul nu mai e o ruşine, din contră!

Miercuri: Noul ministru al Economiei, Andrei Grecea, este liberal, a fost merceolog, electronist, manager pe relaţia cu clienţii, deci e numai bun pentru funcţia în care a fost propulsat. Bine că n-am rămas fără ministru că, dacă depindea de preşedintele Crin Antonescu, aşa era să fie. Liderul PNL a lipsit de la ceremonia ungerii propriului coleg de partid. Absenţa a fost comentată, gros şi copios, atât de colegii din USL cât şi de apropiaţii preşedintelui Băsescu. Unii ziceau că preşedintele Senatului ar fi adormit, alţii că n-ar fi fost invitat la Cotroceni. Cert este că, după această întâmplate, Preşedinţia l-a radiat pe liderul PNL de pe lista sa de protocol. Ce sens are să pui un tacâm în plus, dacă ştii că invitatul doarme?

Joi: SRS, alias Securistul Roşca Stănescu, a "uitat" să treacă în declaraţia de avere vreo 140.000 de euro, bani pe care copii săi, minori!, îi au în nişte conturi pitite, întâmplător, în Elveţia. ANI n-a uitat însă să-l cheme în judecată pe senatorul PNL care s-ar face vinovat şi de oarece incompatibilităţi. Stănescu s-a apărat zicând că banii ar reprezenta moştenirea primită de copii săi de pe urma decesului fratelui lor mai mare. Ca să vezi! Asta înseamnă că, nu se ştie de când, Autoritatea Tutelară trimite moştenirile minorilor în conturi elveţiene? Te pomeneşti că, la fel ca şi ai săi, or fi mii de români cu moşteniri "uitate" prin Ţara Cantoanelor, care azi trăiesc din alocaţia de sărăcie! Şi câte alte paradisuri fiscale or mai fi?! Numa' SRS ştie!

Vineri: Gigi a făcut scandal la Tribunal. Eremitul Luminii nu mai suportă detenţia. Becali le-a spus judecătorilor puşi să-i judece contestaţia la executarea pedepsei că nu au competenţa să facă asta şi că regimul său de puşcărie e un adevărat "lagăr de exterminare". Ce ironie! Presa zicea că nu-i merge aşa rău. Sfântul Gigi o fi pierdut legătura cu spiritualitatea ori n-a avut-o niciodată, altminteri ar putea - dacă tot se dă deţinut politic - să înveţe câte ceva din martiriul celor sărmani care au suferit pentru libertate.

Sâmbătă: Cică, încă, e criză. D'aia Parlamentul pune de o parte 200.000 de euro pentru a renova piscina şi sauna de la Casa Poporului. Cum s-ar zice, urmaşii Geniului din Carpaţi se îngrijesc de moştenirea Tătucului. Şi, chiar dacă secretarul adjunct al Sentatului, Dan Mihalache, spune că orice critică adusă acestui proiect e "populistă", nu poţi să nu remarci că parlamentarii noştri sunt obişnuiţi să înoate în ape tulburi şi să năduşească de dragul poporului. Deci, au neapărată nevoie de aceste dotări. Spre binele nostru! Măcar să nu pută politica.

Duminică: Să vedem ce ne-a rămas pe week-end! Mihai Sturz a fost ales preşedinte al TSD. Păi, nu de Hi-Q au nevoie unii social-democraţi. Nici de măcar de haiku. Ci, mai simplu, de IQ. Americanii se retrag din Afganistan, via baza de la Constanţa. Toate bune, numa', fiindcă acolo nu e clar nici astăzi cine pe cine a bătut, să nu creadă talibanii că-s învingători şi să îşi urmărească inamicul până în ograda noastră, că numa' asta ne mai lipsea!

Cetăţeanul surmenat