Luni: Discret democraţia trecea. În această zi care ar trebui să devină istorică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că "după Congres democraţia din partid încetează". Altfel spus, după ce va fi reales, coboară el milităria din pod, fiindcă "un şef de partid trebuie să aibă grijă ca partidul lui să nu se facă de râs". Şi, ca să vadă toată lumea că nu glumeşte, liderul PNL a pus în discuţie cazul Becali. Oare poate nababul să mai rămână în partid? Păi să vedem... E greu de spus dacă s-a ţinut de promisiunea că va aduce 2% sau 1.000 de consilieri locali USL-ului. Mai rămâne să se achite de angajamentul că va dărui partidului un sediu în valoare de un milion de euro. De ce nu s-ar simţi Gigi, la partid, ca şi acasă la el, la Palat?!

Marţi: Trei ceasuri rele şi trei declaraţii pe măsură. În contextul discuţiilor despre buget, probabil într-un moment de nervozitate, şeful executivului s-a adresat şi el parlamentarilor USL precum colegul şi prietenul Antonescu. "Vă anunţ că Guvernul cel rău e Guvernul dumneavoastră şi atunci trebuie să fie Guvernul cel mai bun", a spus Victor Ponta. Altfel zis: "Cine nu e cu noi e împotriva noastră"?! Ca şi cum asta nu ar fi fost destul, premierul a anunţat că bani pentru alte creşteri de salarii şi pensii nu mai sunt. Şi, ca lucrurile să fie cât se poate de clare, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a pus bomboana pe colivă: "În ceea ce priveşte investiţiile, da, am tăiat şi o să mai tăiem". Viitor de aur... anul ăsta are.

Miercuri: Rebeliunea pepededistă de la Slatina a eşuat. Rămas fără televiziune, Dan Diaconescu a trecut la mişcări de stradă, în sprijinul candidatului său pentru funcţia de primar al oraşului. Manifestaţia s-a sfârşit prost. Cei peste 70 de simpatizanţi ai PPDD care făceau parte din cortegiul electoral au fost spulberaţi, cu pumni şi cu picioare, de vreo doi-trei sportivi mascaţi care, se pare, făceau parte din echipa de şoc a candidatului PSD. Dacă toţi fanii domnului Diaconescu au gabaritul său nu e nicio mirare că luptătorii pesedişti au trecut prin ei ca prin brânză. Ironia situaţiei ţine de faptul că, în timp ce DD soma poliţia să recunoască incidentul, reprezentanţii oamenilor în uniformă repetau mecanic că "agresorii nu au fost identificaţi încă".

Joi: Mare vânzoleală cu raportul MCV. Comisia Europeană spune, negru pe alb, că avem miniştri corupţi în guvern, că se fac presiuni inadimsibile asupra magistraţilor şi funcţionarilor de la ANI, că până şi presa a ajuns ciomag în mâna unor oameni politici. Totuşi, Victor Ponta îşi numără corupţii şi se răţoieşte către Bruxelles că nu-s trei, ci numa' doi: Dragnea şi Fenechiu. Şi, mai ales, în orice caz, Dragnea e mai presus de orice bănuială, după cum spunea preşedintele Senatului, Crin Antonescu. În genul retoricii din vara anului trecut, preşedintele PNL cere, nici mai mult nici mai puţin, decât desfiinţarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Că întrebăm iar: Ce suntem noi, colonie europeană? Şi până când?!

Vineri: Cu riscul de a fi acuzat că mă repet. Anunţ că politicienii români, nici ăştia aleşi de curând, nu au soluţii pentru scoaterea ţării din criză. Situaţia trebuie să fie disperată din moment ce au decis să taie din Buget cinci milioane de lei noi pentru Departamentul Culte din cadrul Ministerului Culturii. Tradiţia noastră seculară arată, fără putinţă de îndoială, că aceste fonduri se duc de când lumea şi pământul către ridicarea şi renovarea unor biserici. Nu sunt bani destui nici pentru sistemul penitenciar, nici pentru Administraţia Prezidenţială, dar bine că s-au găsit fonduri pentru mătănii şi tămâie. Cum s-ar zice, Dumnezeu cu mila şi noi cu feştila.

Sâmbătă: Ştirea săptămânii e jaful săvârşit în casa unui fost director al Fiscului din micuţul orăşel severinean Oţelul Roşu. Odată cu seiful ascuns în peretele garajului în care ex-funcţionarul îşi ţine automobilul Maserati, au dispărut 370.000 de euro, 160.000 lei şi vreo jumătate de kilogram de bijuterii. Întrebat de unde avea el averea asta grămadă, păgubaşul a explicat că s-ar fi îmbogăţit vânzând fân şi prune din producţia proprie. Nici nu vă puteţi imagina ce consecinţe ar genera întâmplarea asta. De câteva zile toţi finanţiştii trăiesc sub teroarea gândului că ar putea fi călcaţi de hoţi aflaţi în căutarea averilor lor fabuloase. În plus, la nivel guvernamental, s-a pus serios problema că finanţiştii nu au nevoie de noi măriri salariale. Dacă tot o duc aşa de bine...

Duminică: Una peste alta, în ciuda tuturor aparenţelor, nu stăm rău. Suntem departe de topul "Misery", al celor mai nefericite ţări de pe faţa pământului. Spania, Croaţia, Africa de Sud, Grecia, Venezuela, Portugalia... se află înaintea noastră. Fiindcă mai avem încă de un şpriţ şi pentru că, iată, până şi misterul dispariţei Elodiei s-a elucidat, nu putem spune că o ducem rău. La această stare de optimism general a contribuit cu certitudine şi demisia lui Dan Voiculescu din Senat. Cum să nu fie bucuros când a fentat încă o dată Justiţia? Pariem că va candida din nou şi, odată ales, va demisiona iar?

Cetăţeanul surmenat