Băsescu s-a înscris, în sfârşit, în PMP. După o destul de lungă perioadă de „carantină", fostul preşedinte a intrat în pită, direct pe funcţia de telefonistă.

Deoarece, atunci când şi-a pus în văzul lumii adeziunea la partidul pe care l-a moşit, a uitat să îşi acopere numărul, ex-preşedintele a vorbit trei zile la telefon. Nu e prea clar dacă dialogurile au folosit cu ceva partidului, despre care acum se poate spune că e "făcut la telefon", sau vreunei companii de specialitate, căreia cele peste o mie de apeluri trebuie că i-au adus venituri frumuşele.

* Liviu Dragnea a fost ales, de către colegii săi de partid, în fruntea PSD cu peste 97% din voturi. Ceauşescu e acum mai livid de invidie, decât din pricina morţii survenite în urmă cu 25 de ani. * Parlamentarii şi-au luat liber cu ocazia zilelor Sfintei Parascheva. Nu e vorbă că ar fi domniile lor deosebit de evlavioşi, doar le-a mers vorba în lume cu cât sârg încalcă Poruncile, mai ales pe cea de-a şaptea, însă, tocmai d'aia, ştiindu-se cu multe păcate, s-au simţit datori să ceară şi ei, ca tot creştinul, o minune. La anul sunt iar votări şi, cine ştie?, poate se mai aleg o dată.

* Cum, probabil, nu s-a trezit încă din euforia alegerii aproape unanime, Dragnea joacă la derută. Zice, azi, că e dispus să discute schimbarea premierului, "dacă apar solicitări", şi, mâine, că un guvern fără Victor Ponta e de neînchipuit. Până la urmă aşa e în politică, mult mai important decât să ştii sau să faci, e să pară... Numai Iohannis săracul l-a luat în serios pe noul preşedinte al PSD şi tot lansează "solicitări". Cum se face că acestea nu ajung unde ar trebui e mister curat. Să fie vreo conjuraţie mondială pentru salvarea lui Ponta?

* După cum se ştie, Vanghelie e student şi, aflându-se domnia sa, momentan, şi în arest la domiciliu, a cerut instanţei să-i fie ridicată măsura ce-l ţine lângă scutecele lu' aia mică, pentru a putea să meargă la şcoală. Instanţa a spus "nu". Acum, umblă zvonul că, la recurs, avocaţii lui Marean vor invoca "traumele psihice" pe care i le provoacă clientului lor îndepărtatea de izvoarele nesecate ale ştiinţei. Să fie totuşi cu mare băgare de seamă. Nu cumva vreun judecător mai distrat să înţeleagă că e vorba de cealaltă "facultate" şi să-l bage pe primarul "care este" la cursuri intensive.

* Nici Vadim săracu' nu se poate bucura de odihna cea veşnică. În cazul lui, vorba aia cu "pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti" e valabilă până dincolo de mormânt. Aproape că e mai celebru acum decât în ultimii ani de viaţă. Una peste alta, Oana Zăvoranu s-a autodeclarat moştenitorul de drept al PRM. Dacă dezbrăcatele ţin loc de doctrină politică şi scandalul e cea mai bună ideologie, lucrând puţin la vârsta bazinului electoral şi tabloidizând oficioasele Tribunului, Oana are toate argumentele pentru a deveni o Cicciolina a României. Dar ne trebuie nouă una ca asta?

* Datorită zelului dovedit de parlamentarii liberali, ăştia care poartă toată ziua prin târg morala, ca pe sfintele moaşte, de-au început să i se vadă cusăturile cu aţă albă pe la colţuri, Senatul a respins adoptarea legii de înfiinţare a Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Bunurilor Sechestrate. Asta ar urma să fie instituţia care ar repune în circuitul economic licit marile averi câştigate ilegal. Ar urma... dacă, evident temându-se mai ales pentru bruma lor de agoniseală cinstită, onorabilii noştri aleşi nu s-ar opune cu atâta dibăcie legii. În ceea ce-i priveşte pe liberali, atitudinea este cu atât mai suspectă cu cât, din principiu, domniile lor ar trebui să susţină ideea liberei circulaţii a capitalului.

* Se vede treaba că e moda partidelor regionale. De când trei beţivi pot să îşi facă partid, nu e nicio mirare. După ce a apărut un partid al gorjenilor, a venit rândul argeşenilor şi muscelenilor să îşi facă propria formaţiune politică. Cum chipul lui Vlad Ţepes era deja luat de gruparea lui Bogdan Diaconu, noul partid a trebuit să se mulţumescă numai cu scufia voievodului, pe post de simbol electoral. Aşteptăm cu interes apariţia unei formaţiuni politice a oltenilor, care să fie reprezentată pe buletinele de vot de calul lui Mihai Viteazu'.

* Colonei ori ba, UNPR a mai făcut săptămâna asta două achiziţii cu mare greutate. Actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris în formaţiunea politică la comanda căreia se află generalul Oprea. Până să ne dumirim care e, în acest caz, "interesul naţional", s-a aflat că, la fel ca un mare strateg, că doar d'aia a ales UNPR, domnul Arşinel caută, prin această opţiune, să îşi "securizeze" funcţia de director al Teatrului "Constantin Tănase". Deci leacurile suferinţelor cotidiene nu se dau la "farmacia inimii", ci se iau din mâna stăpânilor.

* Chestia aia clasică cu "blestemul meşterului Manole" nu e doar literatură. Suntem, foarte probabil, prima ţară din lume în care o autostradă este demolată, la mai puţin de un an după ce a fost dată în folosinţă, fiindcă oricum se duce singură la vale. "Autostrada plutitoare", cum i se spune în presă, se află în apropiere de Sibiu, iar ruina ei este consecinţa "profesionalismului" guvernării pedeliste, a calităţii muncii efectuate de constructorii italieni şi a dorinţei premierului Ponta de a tăia panglica unei mari realizări, în timpul scrutinului prezidenţial din toamna anului trecut. Din eroare, în eroare, până azi la demolare!

* ANI a descoperit că nu mai puţin de 17 foşti deputaţi şi un senator se fac vinovaţi de a-şi fi angajat la cabinetele parlamentare fiii, soţii sau nepoţii. Suma învârtită de aceştia în familie, cum s-ar spune, este de 240.000 de euro! Dacă tata-i deputat, fiu'i privilegiat!

* Cum Ponta nu se lasă dus de la Palatul Victoria, dar noua conducere a PSD trebuie să se dovedească aptă de a primeni ceva, măcar "pe ici pe colo, prin părţile esenţiale", umblă vorba că s-ar pregăti o remaniere guvernamentală. Pe făraş sunt, din câte se ştie, Matache, de la Transporturi, Câmpeanu, de la Educaţie, şi Cazanciuc, de la Justiţie. Ăsta din urmă şi-o merită! Ideea aia cu agenţia de confiscat averile ilicite i-a întors împotriva sa pe toţi politicienii care contează, indiferent de culoarea partidului.

* Noul program al noului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, "debaronizarea partidului", nici nu e o chestie aşa de nouă. Povesta asta a început când CDR câştiga alegerile şi nu s-a terminat încă, pentru că pur şi simplu PSD fără baroni nu există! *

Cetăţeanul surmenat