* Noul şi marele PNL s-a cutremurat, dar nu s-a rupt. Din câte se pare, Ioan Olteanu a înregistrat niscai şedinţe de partid şi apoi a "dat din casă". Ce s-a auzit n-a fost deloc frumos şi nici onorant pentru vechii liberali. Atanasiu îşi instruia colegii din vechea gardă spunându-le că ei sunt partidul, că liberalii "s-au ţinut de nas", dar a fost musai să-i înghită pe pedelişti şi că Predoiu nu va fi niciodată premier. Ca să fie clar cine poartă clopu'n partid. După atâtea umilinţe, dezvăluite lumii, liderii liberalilor au pus batista pe ţambal. E semn clar că nici "buldogul" nu mai e ce era odinioară.

* Un consilier PSD din comuna doljeană Mîrşani a dezvăluit că primarul Constantin Ghencioiu îl obliga periodic la un anume tip de prestaţie sexuală. "Ştia tot satu' că io-s mâna dreaptă a primarului", spune azi consilierul care, cică, n-a mai suportat şi a dat "relaţia" în vileag. Oameni mari şi fără minte, născuţi amândoi în '48... Dar vă puteţi imagina, dacă un primar are o astfel de relaţie cu "mâna lui dreaptă", ce fel de relaţie are cu alegătorii?!

* Te pomeneşti că tot scandalul cu avionul de sute de mii de lei închiriat de preşedinte pentru un singur drum la Bruxelles n-a fost degeaba? Acu' cică dl Iohannis vrea aeronavă prezidenţială. Bine că p'a lui Băsescu au vândut-o! Nu le era bună, îi strângea la umeri şi la pingele. Una peste alta, dacă socoteşti că neamţul chivernisit care conduce ţara a dat 250.000 de euro, în cinci luni, numai pentru plimbările cu avionul, ideea achiziţionării unei aeronave prezidenţiale nu mai pare chiar atât de deplasată. Cu o singură condiţie, să aibă, musai, şi cuier pentru palton!

* Avea cineva dubii că această campanie cu mascaţi e una de operetă? Iată, ni s-a desluşit adevărul. Chiar azi, oamenii cu cagule l-au săltat pe însuşi directorul Operei Române din Bucureşti. Răzvan Dincă a fost reţinut pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii şi, din câte se pare, pentru un timp va da lecţii de balet şi va susţine recitaluri de operetă pe scena Beciului Domnesc.

* Florian Walter, cel supranumit şi "Regele gunoiului", a şters-o din România taman când, plictisiţi de operetă, mascaţii voiau să pună mâna şi pe un peşte mai măricel. Când DIICOT-ul îi bătea în poartă, el era deja în drum spre Cuba. Omul ăsta îşi merită libertatea, din câţi escroci au fugit prin ţări străine, ca să îşi apere pielea, el e mai deştept decât toţi. A găsit ţara care nu are acord de extrădare cu România şi a exportat capitalismul în cea din urmă ţară comunistă. Nici nu ştim ce am pierdut...

* Ponta a mărturisit că era cât pe ce să fie arestat. Ho, nu săriţi în sus! E vorba de State şi de o amendă pentru exces de viteză pe care a plătit-o tocmai la timp. E clar că americanii ne-au vândut iar. Pentru câţiva dolari acolo puteau să ne facă uriaşul serviciu de a-l păstra în custodie. Măcar o vreme...

* Parlamentarii şi-au făcut dreptate. Iar! Întrebarea e: nouă când ne vine rândul? Pe ei nu asta-i arde şi, deocamdată, au decis că aceia dintre ei care se află în conflict de interese ori sunt incompatibili pot deţine pe mai departe funcţii publice. Cum ar veni, fapta există, pedeapsa pentru ea s-a şters! Nemaipomenit! Domniilor lor, cât mai multe sinecuri să pape cu şapte guri. Păi, dacă nu sunt pedepsiţi, să vezi cum vor începe de acum înainte să alerge după comitete şi comiţii "onorifice", dar bine remunerate. Vor munci pe rupte. Şi te pomeneşti că vor pretinde şi recunoştinţă cum că, datorită muncii lor, a crescut economia.

* Ei pot munci, alţii sunt sfătuiţi să stea pe'acasă. Desigur, în interesul lor. Când am tot dat-o cu Ponta, care ar avea ceva împotriva meseriilor liberale, tocmai fiindcă sunt "liberale", m-am înşelat. Nu cu liberalii are premierul o problemă, ci cu intelectualii. Adică i-a iertat pe chelneri de impozitul pe bacşiş, da' pe prestatorii de meserii liberale nu-i poate ierta! De la 1 iunie plătesc, toţi, aceleaşi impozite ca şi angajaţii. Tot în calul care trage - fără să ceară nimic - dai, bre Viorele?! Da, da, Victor Viorel are o problemă, chiar un complex evident, în raport cu intelectualii, ăştia care mai făceau un ban bătându-şi capul şi tocindu-şi coatele. E clar, doctoratu' eşuat şi plagiatu' care i-a reuşit sunt de vină!

* Ştiam că politica românească-i o junglă. Ei, acum politicienii se poartă ca-n codru'! Premierul spune că liberalii sunt cei care au dat codrii patriei pe mâna industriaşilor austrieci. Liberalii se străduie să demonstreze măcar că ei n-ar avea nicio vină. Hop şi Băsescu, care zice că tata socru, adică Sârbu, a "botezat" afacerea. Una peste alta, un singur lucru e clar, ceva bun nu are cum să iasă de aici. Dincolo de perdeaua de fum şi zgomot, afacerea merge mai departe şi pădurile noastre se duc şi ele.

* S-a întâmplat minunea. Dragnea a încasat un an cu suspendare pentru fraudele electorale comise la ultimul referendum pentru demiterea lui Băsescu. Cam puţin, s-ar putea spune, ţinând cont că este vorba despre cel mai important moment al unei democraţii, votul. Ponta zice că e prea mult. A devenit melodramatic şi susţine că, odată cu vicepremierul, ar fi fost condamnaţi cei circa şapte milioane de români care s-au dus atunci la vot. Dom' premier, să ne lămurim, una-i una, alta-i alta! Cine a mers şi a băgat votul în urnă, aşa cum l-a tăiat capu', nu e egal cu unul care a luat voturi dintr-o parte ca să le pună dincolo. Cam cum nici plagiatu' nu-i una cu doctoratu', deşi ţinta ar putea să pară aceeaşi...

* Sorin Roşca Stănescu, ex-parlamentar liberal, fost ziarist, ar putea să respire, iar aerul tare al libertăţii. Asta până să-l lege, iar, de Adrian Sârbu, fostul boss de la PRO TV şi să intre din nou la răcoare. Până una alta, o instanţă a considerat că, după efectuarea a şapte luni din pedeapsa de doi ani şi patru luni, SRS se poate bucura de libertatea condiţionată. Neapărat trebuie că la această decizie au contribuit, în mod hotărâtor, şi scrierile elaborate de el în detenţie şi făcute publice, prin "complici", pe reţele de socializare. Păi, dacă scrierile lui Gigi l-au scos de după gratii, cele ale lui Roşca Stănescu trebuie să atârne şi ele în balanţă. Măcar astea, bune, rele, sunt profesioniste şi originale!

Cetăţeanul surmenat