Luni: Chiar dacă am supravieţuit unei săptămâni politice care a aparţinut eminamente pesediştilor, trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că prima „bombă" a zilelor trecute a pocnit în aleea Modrogan. PDL va face alianţă cu Partida Rromilor. Foarte probabil e şi asta una din indicaţiile preţioase marca „Zeus". Doar preşedintele are antecedente în ceea ce priveşte colaborarea cu minorităţile şi, până la urmă, în situaţia aproape disperată a PDL fiecare vot contează. S-ar putea să-l vedem scăpat şi pe Bercea Mondialu'. Alianţa îl face senator şi ni-l trimite, de la mititica, direct în sala mare a plenului.

Marţi: Măcar un sfert de ţară a stat azi cu ochii lipiţi de ecran pentru telenovela cu prelungiri jucată la PSD. Finalul, hollywoodian şi previzibil, n-a fost totuşi un happy-end. Exclus din partid, Mircea Geoană a spus lumii cine conduce, de fapt, PSD-ul. „Iliescu şi Năstase au pus în fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice", spunea exilatul de la Dăbuleni. Acuzaţiile i-au picat greu la stomac preşedintelui onorific. Chiar a doua zi, Ion Iliescu a fost internat în spital din pricina unei indigestii. Se spune că fiecare politician e obligat să înghită o broască pe zi, dar măcar să fie proaspătă! Desigur, nu-i aşa, Adrian Năstase nici n-a sughiţat măcar. Ca să vezi ce înseamnă tinereţea!

Miercuri: Tokes Laszlo, vicepreşedintele pârâcioşilor europeni a avut o săptămână foarte aglomerată. Azi a cerut unui grup de lucru din Parlamentul European „măsuri împotriva românizării Transilvaniei", care - după mintea lui - n-ar fi şi n-a fost dintotdeauna pământ românesc! Bomboana pe colivă va fi aşezată, zilele ce vin, la Budapesta, unde Tokes a anunţat o întâlnire „ecumenică" ce se doreşte a fi o reacţie la „antimaghiarismul din ţările vecine Ungariei". Care, după cum vedeţi, este nejustificat şi câtuşi de puţin provocat. Ca turnătoria să fie completă, Tokes şi-a pârât conaţionalii guvernului maghiar. Îi acuză pe liderii UDMR Bihor că au furat, nici mai mult nici mai puţin, decât 320 de milioane de forinţi pe care el i-a primit de la Viktor Orban, dar au fost deturnaţi de Kiss & comp. E clar, toţi îl fură! Unii i-au luat Transilvania, alţii l-au făcut de bani... Numai el e perfect.

Joi: Descendent al ilustrei familii politice căreia îi poartă numele, rămas în rezervă faţă de liberalii zilelor noastre, Ion I. Brătianu, fost deputat, cândva candidat la Preşedinţie, s-a înţelepţit. „Nu poţi numi politică ceea ce se întâmplă azi în România. Numai lozinci tâmpite, aceleaşi personaje... nişte inşi unsuroşi, dornici să pună mâna pe putere şi să se îmbogăţească", declara ultimul Brătian în viaţă. Şi concluzia, hamletiană, vine de la sine: „Ce caut eu în acest hârdău de spurcăciune?". Dar noi?

Vineri: Oricine ar mai avea vreo vagă urmă de dubiu că România e ţara tuturor posibilităţilor s-o uite! Adrian Severin, europarlamentarul repudiat de toţi colegii de la Bruxelles, dat afară şi el din PSD, pentru că a fost filmat negociind o şpagă a conferenţiat despre corupţie! Expozeul a fost intitulat, în mod fericit: „Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti". Cu „excepţionalismul" ne-am lămurit. În cazul domniei sale asta înseamnă nesimţire ridicată peste cele mai înalte cote. Cu „mitologia" nu avem dubii. În ramură, Severin e un zeu în viaţă. Treaba cu „istoria" n-are decât s-o lămurească DNA-ul.

Sâmbătă: O pensionară din Ploieşti a primit colindători înainte de Ajun. Biata femeie s-a trezit dis de dimineaţă cu ţeava unei arme proptită în piept şi cu doi mascaţi lângă pat. Disperată, femeia a sunat la 112 şi a aflat, culmea de la Poliţie, că musafirii era oameni ai legii. Mai precis, poliţişti sub acoperire, ieşiţi la vânătoare de cămătari. Aşa ceva nu se poate întâmpla decât în România şi, din păcate, se întâmplă destul de des. Acu' să vezi cămătărie! Bunicuţa o să îşi dea musafirii în judecată, cerându-le câteva mii de euro.

Duminică: Ieri am simţit o oarece relaxare şi parcă nu ştiam de ce. Şefa Secretariatului General al Guvernului şi, implicit, a RAPPS, Daniela Andreescu a fost pusă pe liber. Cum nu suntem oameni răi sperăm că doamna o să îşi găsească un loc de muncă. Poate la ONG-ul soţului, care funcţionează ca firmă, într-un sediu dat tocmai de ea, sau la firma de flori a fiicei ei, unic furnizor autorizat pentru întregul Senat. La fi'su e mai greu, fiindcă pe el l-a băgat tocmai acolo de unde ea a zburat...

(Cetăţeanul surmenat)