Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” din Oradea a găzduit, recent, festivitatea de premiere a concursului județean de poezie „Viața prin ochi de poet”, ediția a IV-a.

Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” din Oradea a găzduit, recent, festivitatea de premiere a concursului județean de poezie „Viața prin ochi de poet”, ediția a IV-a.
Pianina din Parcul Libertății și-a găsit în sfârșit un adăpost, după ce proiectul intitulat „Oglindă a timpului – ecou al locului – pavilion sonor”, realizat de o echipă de studenți ai Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură din cadrul Universității din Oradea, a fost desemnat câștigător în cadrul unui concurs de idei.
La sediul OTL Oradea, a avut loc un eveniment cu totul special: vernisajul unui autobuz transformat într-o expoziție de artă mobilă.
Vineri, 6 iunie, de la ora 17.00, la Biserica Baptistă „Harul”, lângă Orășelul Copiilor, Rogerius , Oradea, va avea loc lansarea volumului de poezii „Desculțul meu cel Înviat”, scris de prof. Elisabeta Claudia Creț.
Orașul Poreč din Croația a fost gazda uneia dintre cele mai mari competiții internaționale de dans – World Dance Masters, reunind peste 10.000 de dansatori. Printre performerele remarcate s-au aflat și orădencele din echipa Ars Nova Dance Studio.
Recent a avut loc, în incinta Muzeului Țării Crișurilor, cea de a cincea ediție a Salonului cultural orădean, inițiat cu cinci luni în urmă de coordonatorul, prof. univ. dr. Ioan Simuț.
Ediția a IV-a a Festivalului-Concurs Național „Florica Ungur” se va desfășura în data de 12 iunie, începând cu ora 18.00, pe scena Teatrului „Regina Maria” din Oradea.
Duminică, 1 iunie, de la ora 14.00, la Biserica ortodoxă din Livada, va avea loc lansarea cărții „De vorbă cu un om de stânga. Ioan Chivari. Documente”, autori Augustin Țărău și Elena Moțoc Chivari, apărută anul acesta la Editura Muzeului Țării Crișurilor.
Universitatea din Oradea găzduiește, în zilele de 29 și 30 mai 2025, o conferință internațională „Jean Monnet” prin care își propune să ofere un cadru academic inovativ și multidisciplinar, prin care pot fi identificate formele de manifestare ale sprijinului social.
Sala festivă destinată concertului a fost lăcașul de cult al Palatului Episcopal Romano-Catolic, o capodoperă a artei curentului baroc, de inspirație renascentistă, împodobită cu efigiile propovăduitorilor credinței, fiind exemple ale evoluției cultului Romano – catolic din această zonă geografică.