În 9 martie, de la ora 17.00, a doua zi după premiera absolută în limba maghiară a spectacolului „Lysistrata, dragostea mea”, de Matei Vișniec, va avea loc o întâlnire cu apreciatul autor, în foaierul de la etajul Teatrului de Stat Oradea.

În 9 martie, de la ora 17.00, a doua zi după premiera absolută în limba maghiară a spectacolului „Lysistrata, dragostea mea”, de Matei Vișniec, va avea loc o întâlnire cu apreciatul autor, în foaierul de la etajul Teatrului de Stat Oradea.
Școala de balet și dans Anette Classic Dance își dedică întreaga energie și pasiune nu doar formării artistice, ci și promovării valorilor esențiale ale vieții: iubirea, bunătatea și frumusețea gesturilor simple, făcute din inimă.
Jurnalista și scriitoarea Maria Vesa Aursulesei își va lansa cartea, intitulată „Poeme de adormit iubirea”, în data de 6 martie, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”.
Primăvara și dragostea se îmbină armonios în concertul Filarmonicii de Stat Oradea de joi, 6 martie, de la ora 19.00, la sala de concerte „Enescu – Bartók”. Concertul, în care dragostea și armonia vor străluci pe acordurile primăverii, va fi condus de Mihaela Cesa-Goje.
Școala construită de Iuliu Maniu la Bădăcin, între anii 1933 și 1937, pe terenul moștenit de la părinții săi, a funcționat fără întrerupere timp de 85 de ani, primind de-a lungul timpului mii de elevi.
Miercuri, 5 martie, de la ora 12.00, la Casa Memorială „Iosif Vulcan” din Holod, va avea loc premierea Concursului de creație literară „Ferestre către viitorul culturii românești” 2025, desfășurat în perioada 20 ianuarie – 11 februarie în Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea și Liceul „Don Orione” din Oradea.
2024 a fost pentru Ansamblul Muzeal al Țării Crișurilor unul de succes, numărul total de vizitatori ajungând la 134.105, din care 100.595 reprezintă vizitatori plătitori, indicând o atractivitate sporită a expozițiilor.
Lucrarea de artă sacră „Puiul de înger” a sculptorului Aurel Vlad va fi amplasată în proximitatea Catedralei Greco-Catolice din Oradea, luni, 3 martie, de la ora 12.00.
Evenimentul „Pe Vechi” aduce în fața publicului un spectacol unic de muzică interbelică, prezentat de Theo Rose, una dintre cele mai iubite voci ale României.
În istoria sistemului penitenciar românesc, Aiudul și-a câștigat o tristă faimă, din cauza regimului carceral (foame, frig, izolare), a ratei ridicate a mortalității, a numărului mare de deținuți, precum și a fenomenului reeducării târzii (1959–1964).